Στην παραδοσιακη πετροκτιστη ταβερνα «Οι Θρακες» στο Κοσμιο

 

Οι γεύσεις και τα αρώματα των ποιοτικών προϊόντων της Θράκης συναντώνται πλέον σε ένα εξαίσιο γαστρονομικό πάντρεμα, που φιλοξενείται στον καλαίσθητο πετρόκτιστο χώρο της ταβέρνας «Οι Θράκες». Η νέα παραδοσιακή ταβέρνα, που φιλοδοξεί να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει τα γαστρονομικά ήθη στην περιοχή μας, δημιουργήθηκε με το προσωπικό μεράκι του κ. Χρυσόστομου Κάρρου, οινοποιού από το Κόσμιο και προεδρεύοντος στο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης. Πρόκειται για ένα ακόμα φιλόδοξο εγχείρημα του κ. Κάρρου, ο οποίος δε διστάζει να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο σε καιρό κρίσης και να προτείνει κάτι το διαφορετικό στις γευστικές επιλογές των κατοίκων της Ροδόπης και των επισκεπτών.
 
Με γνώμονα πάντα τις αρχές της κατανάλωσης των δικών μας, των ντόπιων και ποιοτικών προϊόντων, των προϊόντων της μάνας γης, της Θράκης μας, ο κ. Κάρρος επιχείρησε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της στήριξης του τόπου και των ανθρώπων του, μεριμνώντας ώστε κάθε πιάτο, κάθε πιρουνιά από τα εδέσματα που προσφέρονται στη νέα παραδοσιακή ταβέρνα να αποπνέει άρωμα Ροδόπης και Θράκης. Γι’ αυτό ακριβώς, ένα προς ένα τα προϊόντα, που συνθέτουν με τέχνη και φαντασία το ξεχωριστό μενού γεύσεων της ταβέρνας, είτε παράγονται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτης της, είτε από άλλους παραγωγούς της περιοχής μας.

Την ίδια στιγμή, οι τιμοκατάλογοι της παραδοσιακής ταβέρνας μόνο ευχάριστη έκπληξη μπορούν να προκαλέσουν στους θαμώνες της. Παρότι διαφορετικά, εκλεπτυσμένα και πλούσια σε γεύσεις τα προτεινόμενα πιάτα, οι τιμές καθορίστηκαν με όρους οικονομικής κρίσης, σαν ένδειξη αναγνώρισης των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην κοινωνία μας.
  
«Θέλουμε να προσφέρουμε καλό φαγητό, με φρέσκα προϊόντα της μάνας γης, σε πολύ λογικές τιμές και χωρίς να κοροϊδεύουμε κανέναν», ήταν το σχόλιο του κ. Κάρρου, που εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος της περιοχής θα αγκαλιάσει το νέο αυτό εγχείρημα.

Ιδανικός συνδυασμός των γεύσεων με τα κρασιά και το τσίπουρο του οινοποιείου

Σημειώνεται ότι η παραδοσιακή ταβέρνα «Οι Θράκες» βρίσκεται στην περιοχή του Κοσμίου, δίπλα από το Οινοποιείο που διατηρεί ο κ. Κάρρος. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι οι θαμώνες της ταβέρνας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα εξαιρετικά κρασιά και το τσίπουρο, που παράγονται στο οινοποιείο, συνδυάζοντάς τα ιδανικά με κρεατικά της ώρας, με μαγειρευτά φαγητά, με γευστικές πανδαισίες που έχουν για βάση τους το ψάρι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή τους.

 

Διάθεση του χώρου για κοινωνικές εκδηλώσεις και δυνατότητα κατ’ οίκον διανομής

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η ταβέρνα διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι 120 ατόμων, ενώ για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον καλαίσθητο χώρο της στο Κόσμιο, υπάρχει γι’ αυτούς η δυνατότητα παραγγελίας από το σπίτι με ένα τηλεφώνημα. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 25310 84979 και 6974 988179.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.