Στην Κομοτηνη ο Βασιλης Λαμπρου, προεδρος της Ομοσπονδιας Εργαζομενων Ομιλου ΟΤΕ

Σε ΣΣΕ που θα διασφαλίζει θέσεις εργασίας και θα βελτιώνει την μισθολογική κατάσταση ελπίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ

Ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την διοίκηση του ΟΤΕ, για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πραγματοποίησε στην Κομοτηνή την Τρίτη 9 Ιανουαρίου ο κ. Βασίλης Λάμπρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ, κατά τη γενική συνέλευση του Σωματείου Τεχνικών του ΟΤΕ.
 
Όπως σημείωσε, βρίσκονται σε μια διαδικασία συνελεύσεων σε όλη τη χώρα στο Σωματείο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο του ΟΤΕ, ενώ παράλληλα με τις ενημερώσεις θέλουν να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ήδη έχουν πραγματοποιήσει δύο 48ωρες απεργίες στις 30 και 31 Οκτωβρίου, και στις 13-14 Δεκεμβρίου, με τον κ. Λάμπρου να σημειώνει πως ενώ η διοίκηση ήταν πολύ σκληρή και ανένδοτη στην αρχή, οι δύο αυτές επιτυχημένες κινητοποιήσεις, που έδειξαν πως οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται και στηρίζουν τα συνδικάτα, έχουν φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά.
 
«Απέχουμε, δεν είμαστε ακόμα στην υπογραφή ή τη συμφωνία, όμως θεωρώ ότι δεν είμαστε και πολύ μακριά» σημείωσε, καλώντας τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να στηρίζουν τα συνδικάτα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.
 
Στα συνδικάτα όμως που πραγματικά βλέπουν την κοινωνία, καταλαβαίνουν τα θέλω και τα πρέπει τόσο των συναδέρφων, όσο της κοινωνίας και της επιχείρησης, γιατί θεωρεί πως δεν υπάρχει ούτε εργαζόμενος χωρίς εταιρεία, ούτε εταιρεία χωρίς εργαζόμενο.
 
Θεωρεί δε πως μπορούν, ως η μεγαλύτερη επιχείρηση στη χώρα, να δώσουν έστω και μια ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας που βάλλονται καθημερινά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, που θα καταργούσε τους μνημονιακούς νόμους και συνεχώς φτιάχνει νόμους απέναντι στην εργατική τάξη, ώστε όλοι μαζί να πάνε σε ένα καλύτερο αύριο για όλους.
 
 

Στόχος η διατήρηση των θέσεων και το μισθολογικό

 
Πρωταρχικός στόχος του Σωματείου είναι η διασφάλιση, για όσο θα διαρκέσει η σύμβαση, των θέσεων εργασίας, μιας και σήμερα βάλλονται όχι μόνο οι μισθοί, αλλά και οι ίδιες οι θέσεις.
 
Κατόπιν ζητούν ιδιαίτερες αυξήσεις για τους νεότερους συναδέρφους τους, που έχουν μπει με μικρότερους μισθούς ώστε να μικρύνουν τις διαφορές που έχουν, και να τροποποιήσουν αιτήματα που έφεραν από το παρελθόν, ώστε οι νέοι και οι παλιότεροι εργαζόμενοι να έχουν κοινή πορεία.
 
Ο μεγάλος επενδυτής του ΟΤΕ, η Deutche Telecom, θέλει να μειώσει τα κόστη, σημείωσε και ιδιαιτέρως τα κόστη μισθοδοσίας. Η παλιότεροι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, θεωρούνται «ακριβοπληρωμένοι» όμως δεν είναι έτσι, σημείωσε και είναι υποχρέωσή τους να μην δεχτούν αμαχητί τη μείωση των μισθών στους νέους εργαζόμενους, δίνοντας ελπίδα και στους νέους εργαζόμενους, τόσο εντός όσο και εκτός του ΟΤΕ, ότι υπάρχει καλύτερο αύριο.
 
Με τις κινητοποιήσεις η επιχείρηση, σημείωσε κατάλαβε πως δεν μπορεί να τους έχει όλους απέναντί της, και έχει κάνει βήματα πίσω, όχι βέβαια αυτά που επιθυμούσαν, για αυτό και αν χρειαστεί, θα συνεχίσουν τον αγώνα, ακόμα και στο δρόμο του αγώνα αν χρειαστεί.
 
Προς το παρόν ετοιμάζονται για συναντήσεις με τη διοίκηση τις επόμενες ημέρες, ώστε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.