Στην Κομοτηνη ο ΓΓ Οικονομικης Πολιτικης Χρηστος Τριαντοπουλος

Είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο καθώς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του εμπορικού κόσμου

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις, τόσο δια ζώσης όσο και με τηλεδιάσκεψη, με μια σειρά από αυτοδιοικητικούς και εμπορικούς φορείς.

Τον κ. Τριαντόπουλο υποδέχτηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Αμέτ Ιμπράμ και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών πολιτικών Τζιχάν Ιμάμογλου

Επίσης συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Κομοτηνής κ. Γιάνννης Γκαράνης, Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, Αρριανών κ. Αχμέτ Ριτβάν και Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, καθώς και του περιφερειακού συμβούλου Ροδόπης κ. Κωνσταντίνου Ναλμπάντη και της Εκτελεστικής Γραμματέως της ΠΑΜΘ κ. Ζωής Κοσμίδου.

Σε αυτή εξέτασαν αναλυτικά τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και τόνισαν την ανάγκη τόσο για τη χρηματοδότηση των έργων που έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο όσο και για την επίσπευση της διαδικασίας των αποζημιώσεων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Μέτιο, είχαν μια ουσιαστική συζήτηση και για το πώς μπορεί να υπάρχει ευελιξία στις διαδικασίες ώστε η αυτοδιοίκηση να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα και να επιλύει προβλήματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Συναντήσεις και στην Αντιπεριφέρεια Ροδόπης

Σύσκεψη όμως πραγματοποιήθηκε και στην Αντιπεριφέρεια, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Επαγγελαμτικού και Βιοτεχνικού επιμελητηρίου κ. Αντώνη Γραβάνη, της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κικής Κωνσταντινίδου, του εκπροσώπου της ΟΕΒΕΣ κ. Γρηγόρη Τζενετίδη, του κ. Κυριάκου Κρόκου, του κ. Νίκου Παπαναστασίου, του κ. Τάκη Δολιανίτη, του κ. Νίκου Κυριαζή και των Αντιπεριφερειαρχών Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, του Οικονομικών κ. Αμέτ Ιμπράμ και του Κοινωνικών πολιτικών Τζιχάν Ιμάμογλου και των περιφερειακών Συμβούλων Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά και Κωνσταντίνου Ναλμπάντη.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας στη Ροδόπη υπό το πρίσμα των επιπτώσεων της πανδημίας και παράλληλα, έγινε νύξη για την ανάγκη νέων μέτρων για την επιβίωση των κλάδων εργασίας τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο.

Ακόμη, μίλησαν για τη σύνδεση με τις ΒΑ χώρες των Βαλκανίων μέσω του δρόμου Νυμφαίας -Μακάζα που  αποτελεί υποδομή μείζονος αναπτυξιακής σημασίας και η αξιοποίηση του.

Ο κ. Τσαλικίδης θεωρεί πως η συνάντηση αυτή εγκαινιάζει ένα κύκλο συστηματικού διαλόγου με στόχο την δυναμική επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας  και την ανάδειξη λύσεων σε ειδικότερα ζητήματα που άπτονται της ανάπτυξης της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.