Στην 1η Συνεδριαση της Επιτροπης Παρακολουθησης για το Προγραμμα ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ συμμετειχε ο Αντωνης Γραβανης

Κατέθεσε προτάσεις για στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2021-2027 συμμετείχε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Αντώνης Γραβάνης, ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ, δήλωσε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διαχειριστεί 640 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 10% των οποίων θα κατευθυνθούν στην επιχειρηματικότητα. Ο στόχος είναι βιώσιμες, ανταγωνιστικές, καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα πρέπει να έχουν τριπλό σκοπό: εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, βελτίωση της παραγωγικότητας και αύξηση της απασχόλησης».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γραβάνης πρότεινε:

  • την χρηματοδότηση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους μέσω του κανονισμού de minimis
  • την συνεργασία περιφέρειας επιμελητηρίων για την εκπαίδευση και εξειδίκευση προσωπικού σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων
  • την προκήρυξη πρόσκληση για την χρηματοδότηση ίδρυσης επιχειρήσεων
  • την επιλεξιμότητα για την δημιουργία Δομής Στήριξης Νεοφυών και Καινοτόμων Επιχειρήσεων
  • την δραστική μείωση της γραφειοκρατίας.

«Η ορθή αξιοποίηση του Νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης θα επιφέρει και θα διαμορφώσει υψηλού επιπέδου δυνατότητες για την επιχειρηματικότητα στην περιφέρεια μας» εκτίμησε κλείνοντας ο κ. Γραβάνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.