Στη μαζικη παρουσια αγροτων στο συλλαλητηριο του Σαββατου ελπιζει ο «Σπαρτακος»

Γνωστά αλλά άλυτα τα προβλήματα του κλάδου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Κομοτηνής Νίκο Μποτρότσο

Με τα τρακτέρ τους στους δρόμους θα βρεθούν το επόμενο Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, οι αγρότες της περιοχής μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Κομοτηνής «Σπάρτακος».

Μια πορεία διαμαρτυρίας απέναντι στον εμπαιγμό όπως επισημαίνουν της κυβέρνησης, που παρά τις υποσχέσεις επί της διευθέτησης των πολλών ανοιχτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τίποτα δεν έχει αλλάξει σήμερα, πέραν του γεγονότος ότι όπως δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Νίκος Μποτρότσος «πλέον δεν μπορούμε να οργώσουμε τα χωράφια μας, ενώ θα έπρεπε να είμαστε ήδη μέσα, αν θέλουμε να έχουμε μια σωστή παραγωγή».

Τα προβλήματα όπως τόνισε είναι δεκάδες, με κυριότερα εξ αυτών τα προβλήματα της νέας ΚΑΠ, το κόστος παραγωγής για το οποίο προειδοποιούν εδώ και χρόνια, ωστόσο η κυβέρνηση αδρανεί, ενώ βασικό ζητούμενο αποτελεί και η θεσμοθέτηση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης. Αναφερόμενος στο αγροτικό ρεύμα ο κ.Μποτρότσος έκανε λόγο για «αγροτικό ρεύμα μόνο στα χαρτιά» εξηγώντας πως πληρώνουν τα ίδια που πληρώνει ο οικιακός καταναλωτής, και πάλι προτείνοντας την λύση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από πλευράς των αγροτών ώστε να παράγουν το δικό τους ρεύμα. Κάτι που όπως επεσήμανε «δεν μπορεί να συμβεί γιατί και αυτό η κυβέρνηση φρόντισε να το δώσει στους λίγους εκλεκτούς φίλους της και να έχει κορεστεί όλο το δίκτυο, στη δική μας περιοχή  τουλάχιστον».

Η προσεχής κινητοποίηση είναι όπως ξεκαθάρισε μια αγροτική κινητοποίηση για να εξηγήσει ωστόσο πως το κάλεσμα είναι ανοιχτό προς όλους τους αγρότες της ΠΑΜ-Θ και οποιουδήποτε επιθυμεί «να ενώσουμε τις φωνές μας και να ακουστούμε μέχρι την Αθήνα, που παίρνονται οι αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς». Στόχος αυτής όπως τόνισε «δεν είναι να μεταφέρουμε τα προβλήματά μας, γιατί τα γνωρίζουν, αλλά η μαζική παρουσία ώστε να τους κινητοποιήσουμε να αναλάβουν δράση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.