Στη Γενικη Συνελευση της ΚΕΕΕ Ν. Αγγελιδης και Α. Γραβανης

Σημαντικές οι παρεμβάσεις και προτάσεις των δύο προέδρων των Επιμελητηρίων της Ροδόπης

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος συμμετείχε ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νικόλαος Αγγελίδης και ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Ανέστης Βαφειάδης, ως εκπρόσωπος στη Γ.Σ. της Κ.Ε.Ε.Ε.  Η Γενική Συνέλευση φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο Αργολίδας το διήμερο 13 και 14 Μαΐου.

Στην Γενική Συνέλευση, όπου συμμετείχαν ο Υπουργοί Οικονομικών κ. Σταϊκούρας Χρήστος,  Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης Άδωνης και Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, αναλύθηκε η ενεργειακή κρίση, η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και οι επιπτώσεις της στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γ.Σ. ο κ. Αγγελίδης, ως Α’ Αντιπρόεδρος του ICC ΕΛΛΑΣ, ανέλυσε τους σκοπούς του, έκανε απολογισμό των δράσεων του τελευταίου έτους και πρότεινε τη συνεργασία της Κ.Ε.Ε.Ε. και του ICC ΕΛΛΑΣ με την υπογραφή σχετικού μνημονίου μελλοντικά, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από τα μέλη της Γ.Σ.

Στη βάση αυτή εγκαινιάζεται η σύμπραξη δύο σημαντικών φορέων του «επιχειρείν» στη χώρα μας ευελπιστώντας στην προώθηση των επιχειρηματικών συναλλαγών και στην αξιοποίηση νέων εργαλείων για την ανάκαμψη της αγοράς και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Εισηγητής στη θεματική ενότητα για την Επιχειρηματικότητα ο Α. Γραβάνης

Στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης και το μέλος κ. Δεμίρης Αθανάσιος.

Ο  κ. Αντώνης Γραβάνης με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής της ΚΕΕΕ για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Επιδοτούμενα Προγράμματα ΕΣΠΑ, συμμετείχε ως εισηγητής στη θεματική ενότητα για την Επιχειρηματικότητα, όπου κατέθεσε προτάσεις για την διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, τον τραπεζικό δανεισμό, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την δημιουργία μηχανισμού για την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Αντώνης Γραβάνης είχε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα Χρήστο, τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννη Μασούτη και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ και Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Μπρατάκο. Στόχος των συναντήσεων ήταν η βελτίωση του πλαισίου και η δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την στήριξη των επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.