Σταση εργασιας, με αιτημα νομοθετικη ρυθμιση για τους 9Κ

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, προχώρησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι των παραρτημάτων του ΙΚΑ σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Παναγιώτη Τσουκαλά, η συμμετοχή στη στάση εργασίας ήταν καθολική ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις και απεργίες το επόμενο διάστημα. «Κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους του ασφαλιστικού ιδρύματος είναι η πρόσφατη δικαστική απόφαση, κατά την οποία πρέπει να απολυθούν οι επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008, που απασχολούνται στις υπηρεσίες του ΙΚΑ. Πανελλαδικά ο αριθμός τους ανέρχεται σε 560, σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε 32, ενώ στο νομό Ροδόπης οι θιγόμενοι υπάλληλοι ανέρχονται σε 8. Θυμίζουμε πως οι επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008 προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα, αλλά το 2011 τοποθετήθηκαν τελικά σε υπηρεσίες του ΙΚΑ. Η απόφαση του Εφετείου προέκυψε έπειτα από αγωγές των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 για το ΙΚΑ, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν προσληφθεί, παρόλο που δημοσιεύτηκε ο πίνακας διοριστέων.

Το αίτημα, που καταθέτουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Ιδρύματος, είναι να παραμένουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι της 9Κ και παράλληλα να δρομολογηθούν προσλήψεις και των συναδέλφων τους της 8Κ, προκειμένου να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό, τόσο στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, όσο και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων. Προς τούτο, φυσικά, απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους της κυβέρνησης.

Παναγιώτης Τσουκαλάς «Ενώ η κοινωνική ασφάλιση, έχει που έχει υποβαθμιστεί, πλέον η απουσία αυτών των παιδιών θα προκαλέσει και το κλείσιμο του ΙΚΑ»

«Αντιδρούμε γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», υπογράμμισε ο κ. Τσουκαλάς. «Ενώ η κοινωνική ασφάλιση, έχει που έχει υποβαθμιστεί», συνέχισε, «πλέον η απουσία αυτών των παιδιών θα προκαλέσει και το κλείσιμο του ΙΚΑ. Εμείς επειδή είμαστε και εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, κάνουμε το παν για να κρατηθούμε στα πόδια μας, αλλά κυρίως να μείνουν εδώ αυτά τα παιδιά. Θα προχωρήσουμε και σε επόμενες κινητοποιήσεις και απεργίες. Το μόνο θετικό είναι ότι υπάρχει μια θετική ανταπόκριση από τη διοίκηση, ότι θα κρατήσει όσο μπορεί τις αποφάσεις, για να υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση. Ζητάμε να έρθει και η 8Κ, μιας και έχει προσληφθεί για το ΙΚΑ και για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, για να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του κοινωνικού συνόλου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.