Στα υπουργεια Πολιτισμου και Εργασιας οι πρωτες προκηρυξεις για το δευτερο τμημα του προγραμματος κοινωφελους εργασιας

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προκηρύξεις από τον ΟΑΕΔ για 20.385 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη προκήρυξη θα αφορά 2.587 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού, στην πλειονότητά τους φύλακες / νυχτοφύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1.129 θέσεις). Οι ειδικότητες για κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ, στο υπουργείο Πολιτισμού θα είναι για παράδειγμα Φύλακες, συντηρητές, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, εργάτες και καθαριστές.
 
Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι όλης της χώρας πρόκειται να ενισχυθούν με αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, συντηρητές, διοικητικούς, εργάτες και καθαριστές. Συνολικά τα υπουργεία θα απορροφήσουν 16.145 υπαλλήλους, οι περιφέρειες 3.500, ενώ 470 θα κατευθυνθούν σε εποπτευόμενους φορείς.
 
Επίσης έως τώρα έχει επιλεχθεί να καλυφθούν 16.415 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε Υπουργεία. Άλλες 3.500 θέσεις θα απορροφηθούν από τις περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιπες 4.070 θέσεις θα αξιοποιηθούν σε φορείς των αποκεντρωμένων υπηρεσιών.
 
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να αποφέρει μηνιαίες αποδοχές από 431 έως 495 ευρώ, ανάλογα από το εάν ο δικαιούχος είναι μικρότερος των 25 ετών ή όχι. 

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να μπορεί ο εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ να κάνει αίτηση στο πρόγραμμα, πρέπει να ανήκει σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
1 να έχει άνεργο σύζυγο εγγεγραμμένο άνεργο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. να είναι άνεργος αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας
3. μακροχρόνια άνεργος (πάνω από 12 μήνες συνεχόμενης εγγεγραμμένη ανεργίας ή αθροιστικά πριν και μετά το διάστημα προγραμμάτων κατάρτισης)
4. άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) -για τις ζητούμενες στη Δημόσια Πρόσκληση ειδικότητες
5. εγγεγραμμένος άνεργος άνω των 29 ετών.
Κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (και να διανύουν το 19ο έτος), δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι τις 27/04/1997.
 
Οι ενδιαφερόμενοι όταν θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr, τη διαδρομή: e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα. 

Οι θέσεις στην περιφέρεια ΑΜΘ

Για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της περιφέρειας ΑΜ-Θ οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

Αρχαιολ. Μουσείο Αβδήρων 5
Αρχαιολ. Μουσείο Κομοτηνής 2
Αρχαιολ. Χώρος Αβδήρων 2
Αρχαιολ. Χώροι Μαρώνειας και Στρύμης 3
Αρχαιολ. Χώροι περιφ. Ξάνθης 2
Αρχαιολ. Χώρος και Μουσείο Σαμοθράκης 2
Αρχαιολ. Χώρος Ζώνης Δ. Αλεξανδρούπολης 2
Βυζαντινό Μουσείο Διδυμότειχου 6
Μνημεία Φερών Δ. Αλεξανδρούπολης 2
Μουσείο Καβάλας 7
Νέο Αρχαιολ. Μουσείο Αλεξανδρούπολης 6

  

3.500 θέσεις στο υπουργείο Εργασίας

Στο υπουργείο Εργασίας, το σύνολο των θέσεων που θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ανέρχονται σε 3.500, ενώ οι περισσότερες θέσεις αφορούν ΔΕ Διοικητικούς Γραμματείες, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΔΕ Χειριστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ΠΕ Πληροφορικής.
 
Εν τω μεταξύ τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΟΑΕΔ εμφανίζονται να είναι αυτά που θα αποσπούν τη μερίδα του λέοντος των θέσεων κοινωφελούς εργασίας του αιτήματος του υπουργείου Εργασίας.
 
Ειδικότερα στο ΙΚΑ, με βάση το αίτημα του υπουργείου, θα καλυφθούν 939 θέσεις, από τις οποίες οι 115 θέσεις αφορούν ΔΕ Διοικητικούς Γραμματείς, οι 482 θέσεις αφορούν υπαλλήλους ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού και οι υπόλοιπες 342 θέσεις θα πληρωθούν από υπαλλήλους ΠΕ Διοικητικών Οικονομικών. Στα υπόλοιπα ταμεία οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: ΟΓΑ 120 θέσεις, ΟΑΕΕ 75 θέσεις, ΕΤΑΑ 150 θέσεις, ΕΤΕΑ 50 θέσεις, ΝΑΤ 40 θέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.