Στα ΚΕΠ Ξυλαγανης και Σαπων και στο Κεντρο Κοινοτητας Σαπων οι αιτησεις για το Κοινωνικο Επιδομα Αλληλεγγυης στο δημο Μαρωνειας-Σαπων

Εκτός από την ηλεκτρονική υποβολή

Ενημέρωση μέσω ανακοίνωσής του παρέχει ο δήμος Μαρωνείας -Σαπών σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων, τα απαραίτητα στοιχεία και τα οφέλη από την ένταξη στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης που ξεκινά σήμερα. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση εκτός από την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων που γίνεται στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης  που χρησιμοποιούν για υποβολή φορολογικής δήλωσης (TAXIS NET) οι κάτοικοι του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών μπορούν να προσέρχονται είτε στα δύο ΚΕΠ του δήμου, στις Σάπες και στην Ξυλαγανή, είτε στο Κέντρο Κοινότητας Σαπών από τις 8.00 έως και τις 14.00 για την υποβολή της αίτησής τους. 

Τα απαραίτητα στοιχεία 

Τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει μαζί του ο ενδιαφερόμενος είναι:
· Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας  
· ΑΜΚΑ όλων των μελών του νοικοκυριού (ενήλικες και ανήλικοι).  
·Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού και όσων ανηλίκων διαθέτουν ΑΦΜ. 
· Αριθμό Λογαριασμού Τραπέζης (IBAN) του αιτούντα (είτε είναι κύριος δικαιούχους του λογαριασμού είτε συνδικαιούχος). 
· Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail). Οικονομικά στοιχεία (πχ Ε1, εκκαθαριστικό, εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ κά)   
· Εάν διαθέτει κάρτα ανεργίας, την κάρτα ανεργίας θεωρημένη
 
Με την ένταξη στο ΚΕΑ εξασφαλίζεται ελάχιστο εισόδημα 200 ευρώ μηνιαίως, είτε με επίδομα 200 ευρώ για όσους έχουν μηδενικό εισόδημα, είτε με ποσό συμπληρωματικό (π.χ. 150 ευρώ για κάποιον που έχει εισόδημα 50 ευρώ) μηνιαίως. Δικαιούχοι είναι αυτοί που έχουν πέσει κάτω από συγκεκριμένο εισοδηματικό όριο τους τελευταίους έξι μήνες και όχι όσοι με βάση τη φορολογική τους δήλωση βρίσκονταν το περασμένο οικονομικό έτος σε αυτά τα εισοδηματικά όρια.
 
Τα χρήματα αυτά θα δίνονται το 50% σε μετρητά και 50% σε κάρτα για αγορές σε οποιοδήποτε κατάστημα. 

Πρόσβαση στις Δομές Πρόνοιας 

Παράλληλα ο πολίτης που θα γίνει δικαιούχος ΚΕΑ αυτόματα γίνεται και δικαιούχος του συνόλου των παροχών πρόνοιας, με βάση το ΑΦΜ και τα στοιχεία του. Αυτές οι παροχές είναι:
· Δωρεάν κάλυψη σε όλα τα νοσοκομεία.
· Πρόσβαση στις κρατικές δομές κατά της φτώχειας (κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία κτλ).
· Πρόσβαση στο ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους).
· Κοινωνικό τιμολόγιο για ηλεκτρική ενέργεια.
· Κοινωνικό τιμολόγιο για ύδρευση.
· Πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς. 

Επιστροφή στην εργασία 

Το ΚΕΑ θέτει ως προϋπόθεση ότι το 10% των ανέργων δικαιούχων θα βρίσκει ξανά το δρόμο προς την αγορά εργασίας. Όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν αυτόματα φάκελο στον ΟΑΕΔ και θα καλούνται να εμφανιστούν στο πιο κοντινό υποκατάστημα. Εκεί, θα δημιουργείται ένα προφίλ με τα προσόντα τους και τις επιμορφωτικές τους ανάγκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.