Social Taste! Παραγγειλτε Delivery μεσω Facebook

Πόσες φορές θέλετε να παραγγείλετε delivery στο σπίτι και ψάχνετε επί ώρες το τηλέφωνο του καταστήματος της επιλογής σας; Πόσες φορές από αυτές ενδίδετε και αρκείστε στην εναλλακτική επιλογή; Πόσες φορές δοκιμάζεται η υπομονή σας λόγω «κατειλημμένου» τηλεφώνου του καταστήματος; Και τέλος πόσοι από εσάς στρέφεστε εν τέλει στην μαγειρική, ελλείψει μονάδων στο κινητό;

Αν όχι όλα σίγουρα ένα από αυτά τα «ρητορικά» ερωτήματα έχουν βάση και σε ό,τι αφορά την δική σας σχέση με τα delivery.

Όντας και οι ίδιοι «παθόντες» η ομάδα της i-magic, η οποία εταιρεία προσφέρει λύσεις με προσανατολισμό το Internet σε επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς τα τελευταία 14 χρόνια, αποφάσισε να ψάξει για εναλλακτικές λύσεις. Όντας δε γνώστες των δυνατοτήτων που προσφέρει το διαδίκτυο και εμπνεόμενοι από μία έκθεση η οποία έδειξε ότι οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου έχουν πρόσβαση στο Facebook, αποφάσισε να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα παραγγελιοληψίας μέσω αυτού, που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που προσφέρουν την δυνατότητα delivery των προϊόντων τους και φυσικά σε όλους τους πελάτες τους και χρήστες του Facebook.

Συγκεκριμένα η ομάδα της i-magic δημιούργησε μία εφαρμογή που μπαίνει σε κάθε σελίδα επιχείρησης στο Facebook και παρουσιάζει το μενού της στους πελάτες της, μια εφαρμογή λήψης παραγγελιών για τις επιχειρήσεις που λειτουργεί σε κάθε συσκευή smartphone / pc ή tablet και ένα σύστημα διαχείρισης που η επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιεί για να παραμετροποιεί το μενού της.

Ο πελάτης εφόσον είναι χρήστης του διαδικτύου και διαθέτει λογαριασμό στο facebook, έχει λοιπόν ένα νέο τρόπο να παραγγείλει δωρεάν από το αγαπημένο του κατάστημα, χωρίς την πίεση του τηλεφώνου, το ενδεχόμενο μιας ατυχούς στιγμής κακής εξυπηρέτησης, που μπορεί να συμβεί σε κάθε επιχείρηση σε ώρες αιχμής, ενώ την ίδια ώρα μελετάει και το αναλυτικό μενού της επιχείρησης. Ότι εξαντλείται απλά απενεργοποιείτε από τον ηλεκτρονικό αυτόν κατάλογο με γρήγορες και άμεσες διαδικασίες, ενώ όπως είθισται στο Facebook ο πελάτης μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και προσφορές ή σε ειδικές τιμές με βάση την κατανάλωσή του.

Μιλώντας με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας i- magic κ. Θοδωρή Μπατζάκα για αυτήν την πρωτότυπη ομολογουμένως εφαρμογή μας εξήγησε πως το εν λόγω σύστημα έχει σχεδιαστεί εδώ και περίπου τρία χρόνια μετά από απαίτηση πελατών που χρειαζόταν μια τέτοια εφαρμογή. «Ωστόσο εμείς προχωρήσαμε παραπέρα προσθέτοντας επιπλέον λειτουργίες όπως αυτόματη εύρεση του πελάτη σε χάρτη, ενημέρωση με sms για την ολοκλήρωση της παραγγελίας κλπ. Η ενσωμάτωση στο Facebook όμως, ήρθε αφού μελετήσαμε μια έρευνα που έδειχνε ότι οι περισσότεροι χρήστες του Internet, ειδικά στην Ελλάδα, έχουν πρόσβαση στο Facebook. Πολλοί μάλιστα, γνωρίζουν μόνο το Facebook ως Internet».

Η κατάθεση μιας παραγγελίας είναι μία πολύ εύκολη και απλή διαδικασία. Ο πελάτης μπαίνει στην σελίδα της επιχείρησης στο Facebook και πατάει στο κουμπί «Παραγγελία» που βρίσκεται εκεί. Μετά από αυτό, παρουσιάζεται το πλήρες μενού της επιχείρησης και επιλέγει τα προϊόντα που θέλει με όποιες παραμέτρους προτιμά. Στο τέλος επιλέγει την «ολοκλήρωση παραγγελίας» και η παραγγελία του αποστέλλεται στο κατάστημα.

Η επέλαση της τεχνολογίας είναι γεγονός. Ωστόσο δεν είναι αρκετοί οι επιχειρηματίες που τολμούν εύκολα να επενδύσουν σε αυτή. Στην Ελλάδα τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, η εφαρμογή αυτή ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Μπατζάκα υπερτερεί των άλλων ηλεκτρονικών καταστημάτων. «Κατ΄ αρχάς, τα περισσότερα συστήματα παραγγελιοληψίας online, απαιτούν την ύπαρξη ενός site για να παρουσιάσουν τον κατάλογό τους, κάτι που σημαίνει επιπλέον κόστος για την κατασκευή, αλλά και την προώθησή του. Επίσης, ο αυτόνομος ιστότοπος απαιτεί μόνιμη, σταθερή υποστήριξη για την απρόσκοπτη λειτουργία του, επιβαρύνοντάς τες ακόμη περισσότερο οικονομικά. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν πλατφόρμες παραγγελιοληψίας σε πολλαπλές επιχειρήσεις από την άλλη, δεσμεύουν πολύ τους πελάτες μέσα από το δικό τους περιβάλλον. Το socialtaste δεν βγάζει τον χρήστη από το γνώριμο, φιλικό περιβάλλον του Facebook και κάνει την παραγγελια φαγητού να μοιάζει μέρος του καθημερινού του σερφαρίσματος».

Για όσους επιχειρηματίες θελήσουν να κάνουν το βήμα προς την τεχνολογία, η i- magic έχει φροντίσει και ετοιμάσει ένα οικονομικό πακέτο γνωριμίας. Όπως υπογράμμισε ο κ.Μπατζάκας «μέχρι να μας γνωρίσουν οι επιχειρήσεις καλύτερα, προσφέρουμε το socialtaste δωρεάν για τις πρώτες 1000 παραγγελίες. Αυτό πρακτικά σημαίνει δωρεάν. Αν το δοκιμάσεις και δε σου κάνει, το σταματάς πριν δεχθείς 1000 παραγγελίες και δεν οφείλεις τίποτα! Από την 1001 παραγγελία και έπειτα, το κόστος είναι 1 Ευρώ την ημέρα, με ετήσιο συμβόλαιο. Αν έχεις κάνει 1000 παραγγελίες βέβαια δωρεάν, έχεις βγάλει το κόστος της πλατφόρμας για τουλάχιστο 10 χρόνια. Εναλλακτικά, αν κάποιος το προτιμά και δεν έχει κάποιο τρόπο να δέχεται τις παραγγελίες του, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη χρέωση από την αρχή και να του δώσουμε δώρο ένα Android Tablet για να τον βοηθήσουμε να ξεκινήσει».
Κλείνοντας, καθότι η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, με αποτέλεσμα η τεχνολογία του σήμερα, να θεωρείτε «ξεπερασμένη» η i-magic μελετά ήδη το πώς θα εξελίξει την εν λόγω εφαρμογή. «Αυτό τον καιρό, αναπτύσσουμε μια εξειδικευμένη mobile εφαρμογή για τους πελάτες των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, ώστε να μπορούν να κάνουν παραγγελίες και μέσα από αυτήν, ειδικά όταν βρίσκονται σε κάποια περιοχή ως επισκέπτες και θέλουν να βρουν από πού μπορούν να παραγγείλουν. Θα είναι διαθεσιμη σε iOS και Android συσκευές πολύ σύντομα. Ταυτόχρονα, μεταφράζουμε την πλατφόρμα σε 2-3 επιπλέον γλώσσες πέρα των αγγλικών γιατί ήδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να το ενσωματώσουν και εκτός Ευρώπης» τόνισε ο κ. Μπατζάκας.

 

Μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή

• Στο web site: https://www.socialtaste.me/
• Στην σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/socialtasteme
• Από το κατάστημα επίδειξης στο https://www.facebook.com/Socialtasteme/app_181354288721152
• Με email στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 25310.25620

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.