Σημερα στο υπουργικο συμβουλιο η εισηγηση για τον κατωτατο μισθο

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου η απόφαση

Σήμερα Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024, κατατίθεται η εισήγηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, στο υπουργικό συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό και την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, θα υπάρξει απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ώστε ο νέος κατώτατος μισθός να εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου 2024.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της σε εκπομπή της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι η εισήγησή της είναι αποτέλεσμα τόσο του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς, δηλαδή με εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων, όσο και των εισηγήσεων των επιστημονικών φορέων, όπως της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΙΟΒΕ και του ΚΕΠΕ.

Όπως είπε, την περασμένη Παρασκευή, ελήφθη η τελική εισήγηση από το ΚΕΠΕ για αύξηση του κατώτατου μισθού της τάξης του 4% με 5%. «Υποβλήθηκαν επίσης εισηγήσεις από μικρότερους εργοδότες, οι οποίες ήταν ακριβώς στο 3,5%, αλλά και εισηγήσεις που έφταναν μέχρι το 12%-13%» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

«Κύριο μέλημά μας είναι η στήριξη του εργατικού δυναμικού, ειδικά τώρα ενόψει του καλοκαιριού και της θερινής και τουριστικής περιόδου, που θέλουμε οι μισθοί να είναι υψηλότεροι και το διαθέσιμο εισόδημα στα νοικοκυριά να μπορεί να καλύπτει το “κύμα” της ακρίβειας. Από την άλλη πλευρά, επιδιώκουμε η οικονομία της χώρας να κρατείται σε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο διεθνώς» σχολίασε η κ. Μιχαηλίδου και υπενθύμισε ότι ο κατώτατος μισθός επηρεάζει θετικά και 19 επιδόματα, μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας, αλλά και τα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.