Σημερα οι πληρωμες σε 7.774 δικαιουχους του «Γεφυρα ΙΙ»

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερες επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία

Σε πληρωμές που ανέρχονται συνολικά στα 44,17 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 19.201 δανείων και 7.774 δικαιούχων προχωράει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ».

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις – συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, επιτηδευματιών που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, δηλαδή έχουν υποστεί τουλάχιστον 20% μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά το έτος 2020, συγκριτικά με το έτος 2019. Η κρατική επιδότηση καλύπτει τη μηνιαία δόση των δανείων τους σε ποσοστό έως 90%, για χρονικό διάστημα 8 μηνών, με τους δικαιούχους να καλούνται, πλέον, να πληρώσουν μόνο το μέρος της δόσης του δανείου που τους αναλογεί. Η πληρωμή του μέρους αυτού διενεργείται απευθείας προς την τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους, ακριβώς με την ίδια διαδικασία που ίσχυε έως τώρα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τους δανειολήπτες που έλαβαν ειδοποίηση ότι εγκρίθηκε η επιδότησή τους και έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καταγγελμένο ή μη, θα πρέπει να το ρυθμίσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 σε απευθείας επαφή με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείων τους, αντιστοίχως. Αφού συμφωνηθεί η ρύθμιση, η οποία θα πρέπει να είναι βιώσιμη και με μακροχρόνιο χαρακτήρα, εν συνεχεία θα δρομολογηθεί και η καταβολή της κρατικής επιδότησης. Έως το τέλος Αυγούστου θα ακολουθήσει και νέα φάση πληρωμών της επιδότησης, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η επεξεργασία πρόσθετου αριθμού αιτήσεων, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. «Με την υλοποίηση του προγράμματος “Γέφυρα ΙΙ”, η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, για ακόμη μία φορά, ότι παρέχει ουσιαστική στήριξη στην επιχειρηματικότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα, επιβραβεύει τη συνέπεια και ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.