Σημειωτον το ΕΚΑΒ

Βήμα σημειωτόν για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά τις 250 μόνιμες θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), που τόσο βιαστικά ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας εδώ και περίπου έναν μήνα, λόγω των πιεστικών αναγκών ενίσχυσης του Κέντρου.

Παρότι το υπουργείο έσπευσε να προαναγγείλει τις προσλήψεις των Διασωστών, αλλά και τον νέο στόλο ασθενοφόρων με τον οποίο θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ, παρέλειψε να στείλει το σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να πάει πίσω τουλάχιστον έναν μήνα. Πηγές του ΑΣΕΠ δήλωσαν στην «Ε» πως δεν έχουν ακόμη λάβει το αίτημα του υπουργείου για τις νέες θέσεις και δεδομένου ότι εκκρεμεί ήδη η έγκριση αρκετών διαγωνισμών του δημοσίου προκειμένου να σταλούν για ΦΕΚ, εκτιμούν πως η προκήρυξη του ΕΚΑΒ δεν θα εκδοθεί πριν από τον Αύγουστο.

Ετσι, αν και οι 250 προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί από την τριμελή επιτροπή υπουργών και πολλοί απόφοιτοι των ΙΕΚ ΕΚΑΒ αναμένουν την προθεσμία υποβολής αιτήσεων προκειμένου να διεκδικήσουν μία από τις νέες θέσεις, ο αρμόδιος φορέας καθυστερεί τη διαδικασία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.