Σημαντικο σημαδι επενδυτικης εμπιστοσυνης στην Ελλαδα ο TAP

«Θα συνεισφέρει ιδιαίτερα στην ώθηση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο διευθυντής Ελλάδος του ΤΑΡ Ρίτσαρντ Σκούφιας

«Σημαντικό σημάδι επενδυτικής εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα χαρακτήρισε τη συνεργασία για την υλοποίηση του έργου ο διευθυντής Ελλάδος του ΤΑΡ Ρίτσαρντ Σκούφιας, μιλώντας για μια εξέλιξη η οποία θα συνεισφέρει ιδιαίτερα στην ώθηση της ελληνικής οικονομίας στο συνέδριο του Economist. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το 2016 το έργο περνά στη φάση της κατασκευής, και ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι αγωγοί οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν -32.000 θα στηθούν στην Ελλάδα- ισούνται με 72 πύργους του Άιφελ.
 
O Νότιος Διάδρομος Αερίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα project στον κόσμο, παραπέμποντας σε μέγεθος και σχήμα στο νησί του Μανχάταν, ανέφερε από το βήμα του Economist ο διευθύνων σύμβουλος της Socar Energy Greece Ανάρ Μαμάντοφ, μιλώντας για 3.500 χλμ. «ταξιδιού» από την Κασπία Θάλασσα στην Ευρώπη.
 
Όπως είπε, έχει ολοκληρωθεί «περισσότερο από το 70% των βασικών εργασιών του Shah Deniz Stage-2». Αναφορικά με τον TAP, έργο ύψους 6,2 δις και μήκους 871 χλμ, σημείωσε ότι για την Ελλάδα συνεπάγεται «άμεσες επενδύσεις ύψους 2,3 δις, καθώς και 2.000 άμεσες και 8.000 έμμεσες θέσεις εργασίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.