Shelman: Εκτος επενδυτικου σχηματος για την επαναλειτουργια του εργοστασιου η οικογενεια Τακα

Στα τέλη Δεκεμβρίου ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι το εν λόγω εργοστάσιο περνά στο επενδυτικό δίδυμο Αδαμόπουλου-Τακά

Δεν θα συμμετέχει τελικά η οικογένεια Τακά, όπως δήλωσε ο κ. Βασίλης Τακάς, στο επενδυτικό σχήμα που αναλαμβάνει την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman στην Κομοτηνή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Βάσως Βεγίρη στη «Ναυτεμπορική».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι το εν λόγω εργοστάσιο περνά στο επενδυτικό δίδυμο Αδαμόπουλου (σ.σ. της Alpha Wood) – Τακά μετά τον σχετικό πλειστηριασμό της 29ης Δεκεμβρίου.

H συγκεκριμένη μονάδα της Κομοτηνής, όπως και άλλα ακίνητα της Shelman, είχαν περιέλθει και στο παρελθόν στην Alpha Wood, συγκεκριμένα το 2009 όταν η τελευταία είχε εξαγοράσει ποσοστό 73% της Shelman έναντι τιμήματος 11 εκατ. ευρώ. Τελικά όμως τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2014 λόγω πτώχευσης, η οποία δεν μπόρεσε να αποτραπεί εξαιτίας των οικονομικών “βαρών”-υποχρεώσεων που έφερε η εξαγορασθείσα εταιρεία. Έκτοτε έχουν γίνει κατά καιρούς πλειστηριασμοί για τα ακίνητα της Shelman (το 2016, το 2018, το 2019 κ.α.) και ειδικά όσον αφορά στη συγκεκριμένη μονάδα της Κομοτηνής προηγήθηκαν άλλοι δύο πλειστηριασμοί το 2022, συγκεκριμένα τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, οι οποίοι απέβησαν άγονοι. Το τίμημα που δόθηκε στον πλειστηριασμό της 29ης Δεκεμβρίου ανήλθε σε 5,770 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βασίλης Τακάς έχει υπάρξει στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας ξύλου Βαλκάν Εξπόρτ (στη Θεσσαλονίκη), η οποία είχε αρχίσει να υπολειτουργεί το 1998, πέρασε στην εταιρεία “Μηχανική” του Πρόδρομου Εμφιετζιόγλου το 2000 και τελικά μετατράπηκε σε εταιρεία real estate το 2007 και προ μερικών μηνών ανακοινώθηκε η απόκτηση του βιομηχανικού ακινήτου της από την Dimand, με σκοπό τη μετατροπή του σε Κέντρο Logistics. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΒΕ και δραστηριοποιείται επί σειρά πολλών ετών στον τομέα των venture capitals, θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων (THERMI VENTURE CAPITAL MANAGEMENT ΑΕΔΑΚΕΣ, Northern Greece Investment Fund, THERMI-ΤΑΝΕΟ VENTURE CAPITAL FUND κ.α.).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.