Σειρα παρατυπιων αποκαλυψαν οι ελεγχοι του ΣΔΟΕ

Ευρήματα και σε επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αφού αποκάλυψαν κυκλώματα λαθραίας εμπορίας καυσίμων, επιχειρήσεις με πλαστά και εικονικά τιμολόγια που έχουν προκαλέσει ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία, επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, φυσικά πρόσωπα με αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας αλλά και επιχειρήσεις που διακινούν χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα.

Το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εντόπισε μετά από μακροχρόνια έρευνα τα πραγματικά πρόσωπα που βρίσκονταν πίσω από το κύκλωμα της απάτης με αγορές από e-shops που δρούσε σε βάρος καταναλωτών και έκλεψε από το δημόσιο φόρους πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των ελέγχων που πραγματοποίηση το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών, συγκαταλέγονται και επιχειρήσεις στην ΑΜΘ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν Κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας, ελέγχθηκε επιχείρηση με εγκατάσταση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία διαπιστώθηκε ότι έλαβε φορολογικά στοιχεία για μη αποδεκτές επιχορηγούμενες δαπάνες, ενώ δεν τήρησε και τους όρους υπαγωγής όσον αφορά τους απασχολούμενους εργαζόμενους. Συντάχθηκε και απεστάλη Πορισματική Αναφορά προς την αρμόδια Εισαγγελική Υπηρεσία, με προσδοκώμενο όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο 1.620.865 ευρώ.

Επίσης σε έλεγχο επιδότησης κτηνοτροφικής μονάδας στον Νομό Ξάνθης, διαπιστώθηκε η λήψη και χρησιμοποίηση εικονικών φορολογικών στοιχείων, αξίας 200.000 ευρώ. Το ύψος των προστίμων υπολογίζονται στο ποσό των 278.588 ευρώ. Ενημερώθηκαν με σχετικές εκθέσεις τόσο οι Δ.Ο.Υ. όσο και ο αρμόδιος φορέας για την επιστροφή των επιδοτήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.