Σειρα επαφων με παραγωγικους φορεις ειχε αντιπροσωπεια του ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Η κατάσταση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής στο επίκεντρο των συναντήσεων

Ξεκινώντας μία σειρά από επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης συνάντηση της νέας Συντονίστριας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, του Αναπληρωτή Συντονιστή Οζγκιούρ Φερχάτ, και της κ. Σταυρούλα Μάρκου, μέλους της γραμματείας, με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ροδόπης και τον κ. Ανέστη Βαφειάδη, τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και την κ. Κική Κωνσταντινίδου καθώς και το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και τον κ. Αντώνη Γραβάνη.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία τους για τον κόσμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της πανδημίας στο λιανεμπόριο και την εστίαση, καταθέτοντας παράλληλα στοιχεία της πορείας της αγοράς για τον τελευταίο χρόνο.

Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης

«Δυστυχώς τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσα από ένα παρατεταμένο lockdown, φαίνονται ανεπαρκή και αποσπασματικά και δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο για την επόμενη μέρα» σχολίασε μετά το τέλος των συναντήσεων η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι οι επαγγελματίες άλλωστε γνωρίζοντας τα προβλήματα που ήδη έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, και αναγνωρίζοντας την αδυναμία αυτού του κόσμου να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις, που προς το παρόν μετατίθενται για το μέλλον, όταν ο «χρόνος προστασίας» θα λήξει και θα εκκινήσει η αγορά σε ρυθμούς κανονικότητας, τόνισαν την αναγκαιότητα να υπάρξει πραγματική στήριξη και διευκόλυνση με ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα.

Απόλυτη ανάγκη η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους

«Γνωρίζουμε όλοι πως τόσο το λιανεμπόριο όσο και η εστίαση αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα ουσιαστικής επιβίωσης, καθώς το 1/3 των επιχειρήσεων κινδυνεύει με λουκέτο και οικονομικό στραγγαλισμό. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να εφαρμόσει κάποιους κανόνες όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα ώστε να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα, να μην επιδεινωθεί η ύφεση και να μην υπονομεύεται εν τέλει η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, η ίδια η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας» επεσήμανε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για να τονίσει την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με πρόβλεψη για απομείωση αυτού που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και αποπληρωμή του σε πολλές δόσεις. Επίσης υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να επέμβει η Κυβέρνηση ώστε η πρωτοφανής πρόσβαση σε ρευστότητα άνω των 55 δισ. που έχουν οι τράπεζες να φτάσει στην πραγματική οικονομία, παράλληλα με αυτήν της ολοκληρωμένης αξιοποίησης του Ταμείου Ανάπτυξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.