ΣΕΔ: Ενας συμμαχος στο πλευρο του Κομοτηναιου μικρομεσαιου επιχειρηματια

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μέλη του ΣΕΔ έδωσαν συμβουλές και συζήτησαν αναφορικά με τις χρηματαγορές

Ο ρόλος του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου αλλά και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν μέσα από την συνεργασία του θεσμού με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Κομοτηνής ήταν το κεντρικό θέμα το οποίο συζητήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή σε εκδήλωση με συντονιστή τον εκπρόσωπο του ΣΕΔ για την Βόρεια Ελλάδα, κ. Ιωάννη Τζαμπάζη.

Ως κεντρικοί ομιλητές παρευρέθηκαν ο κ. Αθανάσιος Κυράζογλου, ασφαλιστής, ο κ. Χαράλαμπος Σγούρος, εκπρόσωπος της Εθνικής Χρηματιστηριακής, ο κ. Κωνσταντίνος Βληγορούδης, εκπρόσωπος της Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής και ο κ. Θωμάς Πουφινάς, καθηγητής οικονομικών και υπεύθυνος προγραμμάτων ΣΕΔ, παρακολούθησης ΓΣ εισηγμένων από φοιτητές ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της πόλης.

Ιωάννης Τζαμπάζης «Για να είμαστε υγιείς επενδυτές και όχι κερδοσκόποι είναι απαραίτητη η καλή και ειλικρινής πληροφόρηση»

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, αναγνωρισμένη από την Βουλή των Ελλήνων ενώ βρίσκεται «στη διάθεση όλων των μετόχων για να καυτηριάσει στρεβλώσεις και να διορθώσει κακώς κείμενα», εξήγησε ο κ. Ιωάννης Τζαμπάζης για να υπογραμμίσει στη συνέχεια ότι ο φορέας συμμετέχει μαζί με άλλους πέντε φορείς στη συμβουλευτική επιτροπή της επιτροπής κεφαλαιαγοράς ως εκπρόσωπος των ιδιωτών επενδυτών.
 «Για να είμαστε υγιείς επενδυτές και όχι κερδοσκόποι είναι απαραίτητη η καλή και ειλικρινής πληροφόρηση», συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας εμφατικά την ασφάλεια του χρυσού ως επιχειρηματικού ρίσκου και τη σημασία «της γνώσης, της πείρας και της εγκράτειας» για την ανάπτυξη των οικονομιών μέσα από τις χρηματαγορές.

Χαράλαμπος Σγούρος «Βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς είναι ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής»

Τον «συνειδητοποιημένο καταναλωτή» ως βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς αξίωσε ο κ. Χαράλαμπος Σγούρος, συμπληρώνοντας από πλευράς του την αξία δημιουργίας ενός φορέα όπως ο ΣΕΔ, που λειτουργεί ως κλοιός προστασίας για τους μικρομετόχους στην Κομοτηνή. Κλείνοντας ο εκπρόσωπος της Εθνικής Χρηματιστηριακής μίλησε με απλό τρόπο για την «φούσκα» του παγκοσμίου χρέους, ενώ εξήγησε πως η χρήση του ίντερνετ στις χρηματαγορές υπαγορεύει την ανάγκη «γρήγορων αποφάσεων».

Αθανάσιος Κυράζογλου «Μεγάλη η σημασία της έγκυρης ενημέρωσης και της πρόσβασης στα διοικητικά συμβούλια εταιριών»

«Κοινό μας σημείο με τον ΣΕΔ είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Κομοτηνής με σκοπό να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία», συμπλήρωσε παίρνοντας με την σειρά του τον λόγο ο ασφαλιστής, κ. Αθανάσιος Κυράζογλου και απαριθμώντας εν συνεχεία κάποια από τα βασικά προβλήματα που επισκιάζουν το επιχειρηματικό τοπίο της περιοχής. Από τα λεγόμενά του έγινε σαφές ότι για τον κ. Κυράζογλου έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει έγκυρη ενημέρωση, αλλά και πρόσβαση στα διοικητικά συμβούλια και τις συνελεύσεις των εταιριών ως εγγύηση για μία «έντιμη και τίμια συνεργασία».

Κωνσταντίνος Βληγορούδης «Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι διαδικτυακές πλατφόρμες μέσω των οποίων μοχλεύουμε τα χρήματά μας»

Ο κ. Κωνσταντίνος Βληγορούδης εξέτασε τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης με απλό τρόπο προκειμένου να γίνει ευρέως κατανοητός, ενώ μετά αναφέρθηκε σύντομα στην ανάγκη σωστής επιλογής συνεργατών στο πλαίσιο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. «Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πόσο μεγάλη σημασία έχουν αφενός οι διαδικτυακές πλατφόρμες μέσω των οποίων μοχλεύουμε τα χρήματά μας, αφετέρου η ενασχόληση της νέας γενιάς με τις επιχειρήσεις», είπε καταληκτικά ο εκπρόσωπος της Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής αναζητώντας τρόπους να δοθεί «νέα πνοή» στην οικονομία του τόπου.

Θωμάς Πουφινάς «Μέσα από τα προγράμματα του ΣΕΔ δημιουργούνται κανάλια σύνδεσης του Πανεπιστημίου με το χρηματιστήριο»

Ως υπεύθυνος προγραμμάτων ΣΕΔ και παρακολούθησης γενικών συνελεύσεων από φοιτητές, ο κ. Θωμάς Πουφινάς  έκανε λόγο για την ευκαιρία που δίνουν στους φοιτητές τα προγράμματα αυτά να έρχονται σε επαφή με την«πραγματική οικονομική δραστηριότητα». Οι φοιτητές που σπουδάζουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις γενικές συνελεύσεις εταιριών και με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται «κανάλια σύνδεσης με το χρηματιστήριο», όπως ενημέρωσε ο ίδιος.

Με το πέρας  των εισηγήσεων ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος αναφορικά με τον μετοχικό ακτιβισμό, την ανάγκη εισροής χρημάτων και επενδύσεων και το εγκλωβισμένο κέρδος που, όπως υποστήριξαν πολλοί παρευρισκόμενοι, είναι αποτέλεσμα των capital controls.                                               

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.