Σε πληρη εξελιξη η συγκεντρωση συσκευασιων φυτοφαρμακων στην Ροδοπη

Η εταιρεία ECO IKE ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗ A.E.K.K. φροντίζει για την αποκομιδή τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας

Είναι πρωί της Δευτέρας, αρχές Ιουνίου, κι οι αγροτικές εργασίες τις τελευταίες μέρες συνεχίζονται διαρκώς. Αυτό σημαίνει πως οι ειδικοί κάδοι φυτοφαρμάκων, στους οποίους αποτίθενται τα χρησιμοποιημένα πλαστικά κουτιά, γεμίζουν πολύ πιο γρήγορα, και τα μέλη της εταιρείας ECO IKE ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗ A.E.K.K. πρέπει να κάνουν τον «κύκλο» αυτών των σημείων πολύ συχνότερα.

Με ειδικές στολές γίνεται η αποκομιδή των συσκευασιών

Έτσι το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κοπτερού, στο Δήμο Ιάσμου, μαζί με τον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, όπου ξεκίνησαν τη συλλογή των κενών συσκευασιών, τα οποία, όπως τονίζει ο υπεύθυνος της εταιρείας κ. Στράτος Μηξιούδης, συλλέγονται σε ειδικούς μεγάσακους, που στη συνέχεια φορτώνονται στο φορτηγό για να μεταφερθούν σε χώρο που θα γίνει η ειδική τους διαχείριση.

Η εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση με τον Δήμο Ιάσμου για το 2021, για τη συλλογή φυτοφαρμάκων σε όλο το Δήμο, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται λόγω της επικινδυνότητας των συγκεκριμένων αποβλήτων.

Οι σάκοι φορτώνονται σε ειδικό φορτηγό για την μεταφορά τους

Για αυτό και έχει γίνει ειδική εκπαίδευση στους εργαζόμενους, ενώ διαθέτουν και τον κατάλληλο εξοπλισμό, από στολές μέχρι και παπούτσια, για να προστατευτούν από τους κινδύνους που φέρει η αποκομιδή των συγκεκριμένων συσκευασιών.

«Το κομμάτι των επικινδύνων συσκευασιών είναι ιδιαίτερο, και οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες» σημείωσε ο κ. Μηξιούδης, που σημείωσε πως το πρόγραμμα για τις αποκομιδές εκδίδεται κάθε εβδομάδα από το Δήμο Ιάσμου, και κάθε Παρασκευή η εταιρεία δίνει αναφορά για το που πήγε, και τι ποσότητες μάζεψε, μαζί με φωτογραφικό υλικό.

Οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων μέσα στους σάκους…

Μεγαλύτερες οι απαιτήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες

Η διαδικασία ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα, όμως αυτές τις ημέρες ξεκίνησε να είναι πιο έντονη η δραστηριότητα για φέτος, και θα συνεχιστεί για την επόμενη περίοδο, για να μειωθεί εντός του καλοκαιριού και να υπάρξει αύξηση από τον Σεπτέμβριο.

Όσο για την φροντίδα που υπάρχει από τους αγρότες για την σωστή απόθεση των συσκευασιών; Ο κ. Μηξιούδης σημείωσε πως όσο ο κάδος είναι άδειος, η εναπόθεση γίνεται σωστά, όμως σε ημέρες «αιχμής» υπάρχουν προβλήματα. Για αυτό και ζήτησε την συμπαράσταση των αγροτών, ώστε αν βλέπουν τον κάδο γεμάτο, να μην γίνεται η εναπόθεση κάτω.

…που έχουν ειδική σήμανση

Η εταιρεία, σημείωσε, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εξυπηρετήσει όλη την κατάσταση, αλλά ο Δήμος Ιάσμου είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός, και ο φόρτος της καλλιέργειας πέφτει ταυτόχρονα, σε όλους τους κάδους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.