Σε πληρη αναπτυξη οι εργασιες κατασκευης του νεου εργοστασιου ηλεκτρικου ρευματος στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Το έργο που υλοποιούν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ συνεχίζει να προχωρά κανονικά

Οι εργασίες κατασκευής στον νέο αεριοστροβιλικό σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο στην Κομοτηνή είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Το έργο, που αναπτύσσεται από κοινού από τους Ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και κατασκευάζεται από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε., αποτελεί σύμφωνα με τις εταιρείες έργο πνοής για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η νέα μονάδα εγκατεστημένης μεικτής ισχύος 877 MW φιλοδοξεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα μας, οι οποίες θα δημιουργηθούν εξαιτίας της σταδιακής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως όπως έχουμε γράψει και παλιότερα, και για τους δύο ομίλους η κατασκευή του εργοστασίου αποτελεί μια ειλημμένη επιχειρηματική απόφαση.

Και ενώ το κομμάτι των τιμών του φυσικού αερίου επηρεάζει συνολικά την αγορά, θεωρούν πως σε συνδυασμό με άλλες μορφές ενέργειας, όπως οι ΑΠΕ, θα συμβάλλουν ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο ισόρροπο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο, και με την διαφοροποίηση των πηγών προέλευσης του αερίου, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζει και η Αλεξανδρούπολη, να αποτελεί προτεραιότητα, η πεποίθηση είναι πως θα δημιουργηθεί ένα καλύτερο ενεργειακό μείγμα που θα συμφέρει και την εθνική οικονομία και τους καταναλωτές στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.