Σε οριακη κατασταση οι παραγωγοι των Λαικων Αγορων

Γεώργιος Κουτρουλός, Πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Ροδόπης «Μεταφέρω το μήνυμα όλων των παραγωγών, εάν δεν γίνει άμεσα κάτι, δεν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε την φετινή χρονιά»

Αδυνατούν να καλλιεργήσουν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, με το ύψος στο οποίο έχουν φτάσει οι τιμές της ενέργειας, τονίζει ο Πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Ροδόπης κ. Γεώργιος Κουτρουλός. «Τα πράγματα όσο πάνε και δυσκολεύουν» σημείωσε, μιας και μετά τον κορωνοϊό, που τους χτύπησε οικονομικά, ήρθαν οι αυξήσεις στα κοστολόγια και όλη την παραγωγή.

«Μεταφέρω το μήνυμα όλων των παραγωγών, εάν δεν γίνει άμεσα κάτι, δεν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε την φετινή χρονιά» τόνισε, για αυτό και ζητούν την εξαίρεση των αγροτών από τις αυξήσεις του ρεύματος, αλλά και την ενίσχυση σε άλλους τομείς, όπως το αγροτικό πετρέλαιο. «Έχουμε διπλασιασμό των τιμών όχι μόνο στα καύσιμα, αλλά και τα λιπάσματα, τους σπόρους και άλλα» επεσήμανε ο κ. Κουτρουλός. Έτσι οι ντομάτες, από 1 ευρώ πέρυσι το κιλό, αναμένεται να φτάσουν τα 2 ευρώ φέτος. Για αυτό και προειδοποιεί πως τελικά, με αυτές τις τιμές, θα υπάρξει πρόβλημα στη διατροφική αλυσίδα.

Πίεση στο πορτοφόλι των πελατών

Ο κόσμος βέβαια όπως σημείωσε ο κ. Κουτρουλός  υποστηρίζει ακόμα τις λαϊκές αγορές, και πηγαίνει σε αυτές, γνωρίζοντας πως σε αυτές βρίσκει κανείς φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, όμως και οι πελάτες τους πιέζονται οικονομικά.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί ο ίδιος εξήγησε πως λόγω τόσο του επιπλέον κόστους, αλλά και της οικονομικής πίεσης που δέχονται οι καταναλωτές από πολλές πλευρές, επιλέγουν μόνο τα απαραίτητα, και σε μικρές ποσότητες, μιας και δεν είναι καιρός για σπατάλες.

Δοθείσης ευκαιρίας ο κ. Κουτρουλός επεσήμανε πως αυτή την περίοδο περιμένουν τις τελικές αποφάσεις για το νέο νόμο για τις λαϊκές αγορές από το αρμόδιο Υπουργείο, και πιστεύει πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν δρομολογηθεί οι αποφάσεις. Ο νέος νόμος έχει και θετικά και αρνητικά, σημείωσε, αλλά οι διαβουλεύσεις της ομοσπονδίας τους συνεχίζονται με το Υπουργείο και περιμένουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.