Σε λιγοτερο απο δυο χρονια θα ολοκληρωθουν τα δικτυα Φυσικου Αεριου στην Κομοτηνη

Παρά την αρχική επιφυλακτικότητα, οι θετικές πλευρές του φυσικού αερίου αναμένεται να κερδίσουν τους καταναλωτές

Σε λιγότερα από δύο χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθούν τα τρέχοντα έργα για την κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, τα οποία έχει αναλάβει η ΑΒΑΞ.

Η εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή δικτύων διανομής Φυσικού Αερίου στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ανέφερε ο κ. Γιώργος Τασάκος, υπεύθυνος όλου του τομέα κατασκευής δικτύων της ΑΒΑΞ.

Να θυμίσουμε πως στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποδομές φυσικού αερίου θα αναπτυχθούν σε Ξάνθη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Καβάλα με την κατασκευή συνολικά 496 χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου και τουλάχιστον 15.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 61,8 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και ενώ αναμενόταν να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023, οι διάφορες καθυστερήσεις πήγαν την έναρξη, και άρα την ολοκλήρωσή του, πίσω.

Ο κ. Τασάκος τόνισε πως η κατασκευή ξεκίνησε σε μια αρνητική συγκυρία, επειδή όμως έχουν υποχωρήσει οι τιμές, σιγά σιγά ο κόσμος καταλαβαίνει πως σε σχέση με το πετρέλαιο, και άλλα ορυκτά καύσιμα, είναι μια πιο καθαρή επιλογή, τόσο τώρα, όσο και σε βάθος χρόνου.

Το μήκος των δικτύων που περιλαμβάνονται στο έργο στην Κομοτηνή, θεωρεί πως θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.