Σε ισχυ απο σημερα το «Καλαθι του Πασχα»

Θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου, το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

«Παρά τους αρχικούς φόβους για μεγάλη αύξηση φέτος στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, η τιμή στόχος των 10 ευρώ επετεύχθη κρατώντας στο «Καλάθι» τις τιμές στα περσινά τελικά επίπεδα», σχολίασε σε ανάρτησή του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

«Πονοκέφαλος» για το αρνί

Οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες, πάντως, έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους με την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι».

Με το κόστος παραγωγής φέτος κοντά τα 10 ευρώ/κιλό, έναντι των 8,5-9 ευρώ/κιλό πέρυσι, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Δημήτρης Μόσχος, σημείωσε ότι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διαθέσουν φέτος για το Πάσχα αμνοερίφια σε κόστος κάτω των 9 ευρώ/κιλό.

«Πουλώντας στην συγκεκριμένη τιμή, έναντι των 7,5 ευρώ/κιλό πέρυσι, πάλι χαμένοι βγαίνουμε εμείς οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, αφού όχι μόνο δεν βάζουμε στην τσέπη μας, αλλά ούτε καν το κόστος παραγωγής δεν ισοφαρίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, η τελική τιμή καταναλωτή για ελληνικά αμνοερίφια θα κυμαίνεται στα 13-14 ευρώ/κιλό, κοντά στα περσινά επίπεδα οπότε και διαμορφωνόταν σε 12-13,5 ευρώ/κιλό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.