Σε επισχεση εργασιας οι εργαζ. στο Τυροκομειο της ΕΑΣ

Σε επίσχεση εργασίας κατά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης προχώρησαν από σήμερα οκτώ εργαζόμενοι στο Τυροκομείο της Οργάνωσης και ένας από το διοικητικό προσωπικό ζητώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έχουν φθάσει σε οριακό σημείο ζώντας μια κατάσταση που συνεχίζεται εδώ και δέκα χρόνια, μια κατάσταση που τους έχει φέρει σε επίπεδο εξαθλίωσης και ότι δεν μπορούν άλλο να δέχονται μοιρολατρικά την συνέχισή της.

Όπως μεταφέρει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΣ Ροδόπης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Ευριπίδης Κούκος , «προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας σήμερα 25η Μαρτίου, μια σημαδιακή μέρα για το έθνος μας αλλά και για εμάς εφόσον συνεχίζουμε με μια νέα μορφή κινητοποίησης για την δικαίωση του αγώνα μας». Σημειωτέον ότι για τους εργαζόμενους στο τυροκομείο η 25η του Μάρτη δεν είναι αργία.

 

Έτσι, οκτώ εργαζόμενοι από το Τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και ένας εργαζόμενος από το διοικητικό προσωπικό προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Σε ερώτηση αν αυτό δημιουργεί διχασμό μεταξύ των εργαζομένων της οργάνωσης, εφόσον μόνο εννέα προχώρησαν σε επίσχεση ο κ. Κούκος τονίζει ότι « δεν πιστεύω ότι διασπάται το μέτωπο των εργαζομένων. Εμείς τους καλούμε όλους να ακολουθήσουν. Εάν ο επικεφαλής τους σωματείου μας δεν θέλει αυτό δεν συνεπάγεται ότι και εμείς θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε. Μοιρολατρικά εδώ και δέκα χρόνια δεχόμαστε αυτήν την κατάσταση και αυτό το άγχος της καθημερινής επιβίωσης. Εφόσον η διοίκηση του Σωματείου δεν ακολουθεί οι εργαζόμενοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Εμείς τους καλούμε να ακολουθήσουν γιατί οι εργαζόμενοι ότι πέτυχαν μέχρι τώρα το πέτυχαν με αγώνες. Εάν σήμερα εμείς δουλεύουμε οκτώ ώρες, αν δουλεύουμε πενθήμερο, αν έχουμε ασφάλεια αυτό το οφείλουμε στους αγώνες ανθρώπων που έδωσαν την ζωή τους και κατέστρεψαν τις οικογένειές τους για αυτά τα θέματα. Ας ακολουθήσουν εμάς και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Είμαστε μια χούφτα άνθρωποι και τους καλούμε να μας ακολουθήσουν. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Προχωράμε εμείς οι εννέα μπροστά».

 

Χθες Πέμπτη, κατατέθηκε από δικηγόρο στην Επιθεώρηση Εργασίας το έγγραφο για την επίσχεση εργασίας, στην Οργάνωση και στον ΟΑΕΔ. «Ζητάμε τα δεδουλευμένα μας. Απαιτούμε την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας. Καλούμε τους φορείς, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, τους δύο βουλευτές του νομού μας, τον Νομάρχη που ακόμη είναι συνάδελφός μας, την κ. Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος να πάρουν θέση επί του θέματος. Δέχονται να υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν και δεν πληρώνονται τον 21ο αιώνα; Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα προς το ζην. Μας έκοψαν κουπόνια για να κάνουμε τις προμήθειές μας από το μάρκετ της Ένωσης. Αυτό είναι απαγορευτικό γιατί κανείς μας δεν γνωρίζει τι θα χρεωθεί όταν θα πάρει το μισθό του. Πεινάμε και θα ζητήσουμε το Πάσχα να μας σιτίσει το συσσίτιο της Μητρόπολης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.