Σε ελληνοιταλικα χερια η συμβαση για τους Σταθμους Συμπιεσης του ΤΑΡ

Προβλέπει την κατασκευή ενός σταθμού στους Κήπους

Η κοινοπραξία των εταιριών Renco (Ιταλία) και ΤΕΡΝΑ (Ελλάδα) ανέλαβε την σύμβαση «Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή των σταθμών συμπίεσης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
 
Η σύμβαση προβλέπει τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και ανάθεση ενός σταθμού συμπίεσης στους Κήπους, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενός δεύτερου στο Φιέρι στην Αλβανία και ενός σταθμού μέτρησης ροής στη Βίγλιστα που θα υπολογίζει την ποσότητα του φυσικού αερίου που διέρχεται από το ελληνικό τμήμα του αγωγού.
 
Η έναρξη της κατασκευής των σταθμών συμπίεσης έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται μετά από περίπου 2 χρόνια.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΡ Ίαν Μπράντσοου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η σύμβαση θα δημιουργήσει πρόσθετη απασχόληση και οικονομικές διεξόδους στις περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος της όδευσης του TAP.
 
Η έναρξη της κατασκευής των σταθμών συμπίεσης έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και η ολοκλήρωσή της αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. «Οι σταθμοί συμπίεσης πρόκειται να κατασκευαστούν με βάση τα υψηλότερα διεθνή βιομηχανικά πρότυπα για την υγεία και την ασφάλεια, μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές, και με τον ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες» όπως σημειώνει η εταιρία. 

Ian Bradshaw «Η διαδικασία αυτή θα δημιουργήσει πρόσθετη απασχόληση και οικονομικές διεξόδους»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΡ Ian Bradshaw δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους αναδόχους Μελέτης, Προμήθειας και Κατασκευής –Renco S.p.A και ΤΕΡΝΑ Α.Ε.– για την επιτυχημένη υποβολή προσφοράς από πλευράς τους, και να ευχαριστήσω όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Οι Renco S.p.A και ΤΕΡΝΑ Α.Ε. θα έχουν την ευθύνη να εξασφαλίσουν την περαιτέρω συνεργασία υπεργολάβων για την υλοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων της σύμβασης ανάθεσης. Αναμένεται ότι η διαδικασία αυτή θα δημιουργήσει πρόσθετη απασχόληση και οικονομικές διεξόδους στις περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος της όδευσης του TAP». 

Το προφίλ των εταιριών που ανέλαβαν η σύμβαση

Η Renco S.p.A. είναι ιταλική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1979 και παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης και κατασκευής έργων στους τομείς της ενέργειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά και των αστικών υποδομών.
 
Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί την κατασκευαστική εταιρεία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, με περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους σε 16 χώρες. Το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του Ομίλου ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.