Σε εκκρεμοτητα ακομη πληρωμες συνδεδεμενων ενισχυσεων κτηνοτροφιας 2022

Τα προηγούμενα έτη καταβάλλονταν εντός Οκτωβρίου

«Παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμές αλλά και για τον προγραμματισμό πληρωμών ενισχύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το τέλος του έτους, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και δεν έχει προβλεφθεί καμία πληρωμή, για την εξόφληση των συνδεδεμένων ενισχύσεων της κτηνοτροφίας».

Τα παραπάνω επισημαίνουν 10 Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της ΑΜΘ σε επιστολή τους προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, εξηγώντας πως πρόκειται για εκκρεμότητες συνδεδεμένων για το αιγοπρόβειο (γάλα) και βόειο κρέας (γέννες) του 2022,οι οποίες τα προηγούμενα έτη εξοφλούνταν πριν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή εντός Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζουν με νόημα πως «με βάση την τροποποιητική ΥΑ375/224528/19-7-2023 η οποία φέρει την υπογραφή σας, πρέπει να πληρωθούν οι βοοτρόφοι που δικαιούνται  τη συνδεδεμένη ενίσχυση για τις γέννες των βοοειδών, με επιπλέον 20,5 ευρώ για κάθε επιλέξιμο ζώο, αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν λογάριασε σωστά την ενίσχυση πριν την πρώτη πληρωμή».

«Επειδή απ’ ό,τι φαίνεται, για τις οικονομικές σας υποχρεώσεις, ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ έχετε ασθενή μνήμη, σας τις υπενθυμίζουμε εμείς οι κτηνοτρόφοι και σας καλούμε να προβείτε άμεσα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξόφληση των δικαιούχων. Εξοφλήστε έγκαιρα τις οικονομικές σας υποχρεώσεις προς εμάς τους κτηνοτρόφους, για να μπορούμε να είμαστε κι εμείς συνεπείς, στις δικές μας οικονομικές υποχρεώσεις!» τονίζουν κλείνοντας την επιστολή τους οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοί

Ζητούν δε ως υστερόγραφο από τον υπουργό να υπενθυμίσει «στον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, ότι οι κτηνοτρόφοι των νησιών περιμένουν να δεήσει για να πληρωθούν την ενίσχυση με το όνομα «ΑΜΑΛΘΕΙΑ». Νεαρή παρέλαβε την τροφό του Δία και κοντεύει να τη βγάλει στη σύνταξη!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.