Σε εκκρεμοτητα 300 θεσεις μονιμων!

Σε εκκρεμότητα παραμένει η τρίτη φάση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΠ, με την έκδοση νέας προκήρυξης. Η σύσταση των μόνιμων θέσεων για τα Κέντρα έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορούσε συνολικά 300 θέσεις του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.

Από τις θέσεις αυτές 111 ήταν κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 35 ήταν Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 154 θέσεις ήταν κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως οριζόταν στην απόφαση σύστασης των θέσεων, οι 268 θα κάλυπταν ανάγκες των ΚΕΠ σε δήμους και οι 32 προορίζονταν για τα ΚΕΠ των νομαρχιών.

 

Ωστόσο, μετά την προκήρυξη εκλογών και την επιλογή της νέας κυβέρνησης για πάγωμα των προσλήψεων στη διάρκεια του 2010, η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων αυτών σταμάτησε. Εκτιμάται πως θα προχωρήσει η έκδοση προκήρυξης μέσα στο 2011 και η τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού θα γίνει από τα τέλη του επόμενου έτους ή στις αρχές 2012.

 

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί άλλες δύο προκηρύξεις για τη στελέχωση των ΚΕΠ. Η πρώτη εκδόθηκε 2006 και μέσω αυτής καλύφθηκαν 1.952 μόνιμες θέσεις, ενώ η δεύτερη ακολούθησε το 2007 και αφορούσε άλλες 524 θέσεις μόνιμου προσωπικού.

 

Μία από τις βασικές διαφορές της νέας προκήρυξης- ανεξάρτητα από το πότε θα εκδοθεί- σε σχέση με τις δύο προηγούμενες είναι πως δεν θα ισχύει πλέον η προσαύξηση κατά 55% στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας που έχουν συμβασιούχοι των ΚΕΠ.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.