Σε «χειμερια ναρκη» η εστιαση στη Ροδοπη

Συγκρατημένα αισιόδοξοι μετά και την χαλάρωση των μέτρων καθώς η ακρίβεια κρατά τους καταναλωτές στα σπίτια τους

Με συγκρατημένη αισιοδοξία «υποδέχτηκαν» την είδηση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων οι επαγγελματίες της εστίασης και αυτό γιατί η πανδημία του κορωνοϊού και η νέα πραγματικότητα που αυτή δημιούργησε δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που κρατά τον κόσμο μακριά από τα καταστήματα.

Υπενθυμίζουμε πως από το πρωί της προσεχούς Δευτέρας, 31 Ιανουαρίου τα καταστήματα της εστίασης και διασκέδασης βάζουν ξανά μπροστά τα ηχεία, καθώς «επιστρέφει» η μουσική, ενώ αίρεται και ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας.

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης εξέφρασε μεν την ικανοποίηση για την επιστροφή του κλάδου στην πρότερη «κανονικότητα» εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις ως προς τον βαθμό που η επιστροφή της μουσικής και το ελεύθερο πλέον ωράριο θα καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και την ψυχολογία των καταναλωτών.

Και αυτό γιατί όπως επεσήμανε πέραν της πανδημίας και του φόβου που συνεχίζει να υπάρχει διάσπαρτος, το κύμα των ανεξέλεγκτων αυξήσεων κρατά τον κόσμο στα σπίτια του, τονίζοντας πως ο κλάδος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «χειμερία νάρκη»

Ο ίδιος έσπευσε να αναρωτηθεί για την απόφασης άρσης των περιοριστικών μέτρων την ώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν δείχνουν υποχώρηση των κρουσμάτων και δη των «σκληρών» δεικτών της πανδημίας για να υπογραμμίσει πως «αποδεικνύεται ότι η εστίαση και η μουσική δεν επηρεάζουν καθόλου την εξέλιξη της πανδημίας και άρα έμμεσα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι κακώς τόσο καιρό λειτουργήσαμε με τα επιβαλλόμενα περιοριστικά μέτρα».

Η επόμενη εβδομάδα και κυρίως το επόμενο Σαββατοκύριακο θα δείξει το κατά πόσος ο κόσμος θα «επιστρέψει» στα καταστήματα, γεγονός για το οποίο ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις.

«Η ακρίβεια πλέον αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο ζήτημα κάθε νοικοκυριού καθώς οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις, ειδικά στην ενέργεια, στο πετρέλαιο που τον χειμώνα στην περιοχή μας είναι απαραίτητα, κρατούν τον κόσμο εντός των σπιτιών καθώς επιλέγει να καλύψει πρώτα, και λογικό, τις βασικές του ανάγκες, μη περισσεύοντας τίποτα για να διαθέσει στην διασκέδαση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.