Σε αναμονη οι εργαζομενοι της ΕΝ.ΚΛΩ.

Σε κατάσταση αναμονής εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι η επαναλειτουργία της είναι θέμα ημερών. Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει ανοικτό και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό τρεις φορές, δύο στη Θεσσαλονίκη και μια κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι το θέμα θα λήξει θετικά, υπήρχαν βέβαια κάποιες αντιρρήσεις από την πλευρά του κ. Χρυσοχοϊδη όμως και αυτός την τελευταία εβδομάδα είπε πως από τη στιγμή που το υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός το θέμα θα λήξει θετικά και η απάντηση θα είναι άμεση. Οι εκλογές έγιναν και πολλοί εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ αποφάσισαν να ρίξουν το δικό τους ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτό δεν έγινε οργανωμένα γιατί υπήρχαν πολλοί εργαζόμενοι στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων.

 

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απάντηση από πλευράς υπουργείου η δε πίεση των εργαζομένων προς τους εκπροσώπους τους είναι μεγάλη και μάλλον σκέφτονται και στον δεύτερο γύρο των εκλογών να ρίξουν άκυρο.
Όσον δε αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών αυτοί αναβλήθηκαν για ένα μήνα γιατί δεν βρέθηκε κανείς ενδιαφερόμενος.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι όλα είναι στον αέρα και τονίζουν ότι δεν θέλουν μια απλή απάντηση και ότι απαιτούν λύση.

 

Ως προς την υπόσχεση που έδωσε η κ. Κατσέλη από την Αλεξανδρούπολη και ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι θα δοθούν δύο χιλιάδες ευρώ στον κάθε εργαζόμενο μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή και αυτά δεν δόθηκαν. Σύμφωνα δε με πληροφορίες γίνεται αγώνας για να τα πάρουν μέχρι αυτή την Παρασκευή. «Το θέμα μας δεν είναι να πάρουμε χρήματα. Το θέμα είναι να πάρουμε απάντηση στο πρόβλημα που έχουμε. Η λύση είναι να ανοίξουν τα εργοστάσια και να δουλέψουμε. Εμείς θέλουμε δουλειά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.