Σε αδιεξοδο οι εργαζομενοι της ΕΑΣ Ροδοπης

Χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς δυνατότητα πληρωμής από τον εκκαθαριστή, ζήτησαν στήριξη από τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας

Υποσχέσεις για βοήθεια, τόσο στο θέμα των οφειλόμενων τους όσο και στο θέμα της παροχής επιδόματος ανεργίας, το οποίο αδυνατούν αυτή τη στιγμή να λάβουν, έλαβαν από τον γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη εκπρόσωποι των πρώην εργαζομένων στην ΕΑΣ Ροδόπης, που αντιπροσώπευσαν τους 57 συναδέρφους τους που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.
 
Ο κ. Νεφελούδης σημείωσε πως πρόθεση του Υπουργείου είναι να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται στην ανεργία, ή στα πρόθυρά της, σημειώνοντας πως σε πολλούς «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και δεν έχουν δυνατότητα επιδόματος ανεργίας και πολλές οφειλές, έχουν προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ αλλά και προγράμματα επιδότησης απασχόλησης.
 
Βέβαια οι εργαζόμενοι ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντί του, επισημαίνοντας ότι έχουν ακούσει πολλές υποσχέσεις για βοήθεια κατά καιρούς, και του υποσχέθηκαν με τη σειρά τους ότι θα θυμούνται αυτές τις υποσχέσεις.
 
Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζόμενων στην ΕΑΣ κ. Δημήτρης Τζηνούδης, οι εργαζόμενοι ήταν σε επίσχεση από τον Μάιο του 2014, μιας και τα οφειλόμενά τους από την επιχείρηση ήταν πολλά, ενώ μετά από περίπου ένα χρόνο, όταν πήγαν για να βγουν σε ταμείο ανεργίας μέσω του ΟΑΕΔ, τους τόνισαν πως υπολείπονται ένσημα την προηγούμενης χρονιάς, και πως ήταν υποχρεωμένοι να κινηθούν δικαστικά, όπως και έγινε, όμως από τότε εκκρεμούν δικαστήρια για αυτούς, τη στιγμή που παραμένουν άνεργοι. «Προχθές είχαμε ένα δικαστήριο, και δεν παρουσιάστηκαν δύο συνάδερφοι για προσωπικούς λόγους, και τους καταλογίστηκε πρόστιμο 60 ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως κανένας από τους πρώην εργαζόμενους δεν δουλεύει, ενώ και οι κινήσεις για διάφορα προγράμματα δεν είχαν αποτέλεσμα, μιας και φαίνεται ότι δεν τους πιάνουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις.
 
Όσο για την καταβολή των δεδουλευμένων από την ΕΑΣ, η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση μετά από απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της στις 23/12/2014, που για πολλούς από αυτούς ανέρχονται στις 12-15.000 ευρώ, τόνισαν προς τον κ. Νεφελούδη πως αφενός θεωρούν ότι η συνέλευση εκείνη ήταν παράνομη, θεωρώντας πως δεν είχε την νόμιμη απαρτία, αφετέρου ότι δεν μπορούν αν έρθουν σε επαφή με τον εκκαθαριστή.
 
«Αυτός που κάνει όλη τη διαδικασία είναι ένας άνθρωπος που φαίνεται ότι είναι από το γραφείο αυτού που έχει καρπωθεί όλα τα ακίνητα της ΕΑΣ αυτή τη στιγμή» σημείωσε ο κ. Τζηνούδης, αναφέροντας πως δεν μπορούν να βρουν άκρη με το συγκεκριμένο θέμα, και φυσικά να λάβουν τα δεδουλευμένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.