Σχολη κομμωτικης απο τον καταξιωμενο στο χωρο της κομμωτικης τεχνης Σακη Νταντανιδη

Ο σημαντικότερος σταθμός της ζωής ενός ανθρώπου αποτελεί η επιλογή επαγγελματικής σταδιοδρομίας, η οποία ορίζεται από τις επιθυμίες και τα προσωπικά ταλέντα του καθενός ατόμου ξεχωριστά. Μετά την επιλογή ακολουθεί η εκπαίδευση και οι γνώσεις που λαμβάνονται μέσα από αυτή αποτελούν την ισχυρότερη βάση για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία στους νέους της περιοχής μας που βρίσκονται στο στάδιο της επιλογής επαγγελματικής σταδιοδρομίας και θέλουν να ασχοληθούν με ένα δημιουργικό επάγγελμα δίνεται μια μοναδική ευκαιρία με τη λειτουργία σχολής κομμωτικής από τον καταξιωμένο εδώ και χρόνια επαγγελματία του χώρου Σάκη Νταντανίδη.

Πρόκειται για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1- SAKIS ACADEMY τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, που στόχο έχει τη σωστή κατάρτιση και επαγγελματική προετοιμασία των νέων για καριέρα μέσα από μια σαφή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην κομμωτική.

Ο Σάκης Νταντανίδης και η σύζυγός του, Ειρήνη Ανανιάδου, με τη χρόνια εμπειρία τους θα μεταδίδουν στους σπουδαστές όλες τις σύγχρονες τεχνικές του επαγγέλματος σε χώρο που βρίσκεται δίπλα από το κομμωτήριο, που διατηρούν εδώ και χρόνια στην Κομοτηνή.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι πέρα από την κομμωτική θα διδάσκονται μακιγιάζ, μανικιούρ, πεντικιούρ, ενώ αναλυτικά θα διδάσκονται Αναλυτικά θα διδάσκονται τεχνικές κουρέματος, χτένισμα, πιστολάκι, βραδινά, περμανάν, λείανση βαφές, χρωματομετρία, ανταύγειες μπαλεγιάζ, τεχνική όμπρε, χρωματολογία, πρωσωπολογία, καθώς και ργάνωση κομμωτηρίου.

«Από το γιο μου ξεκίνησε η ιδέα της Σχολής»

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι όταν ο μεγάλος γιος του Σάκη Νταντανίδη τελειώνοντας το Λύκειο αποφάσισε να συνεχίσει το επάγγελμα των γονέων του. «Ξεκίνησα να του κάνω μαθήματα και τότε σκέφθηκα ότι εφόσον μπορώ να διδάξω στο παιδί μου, θα μπορούσα όλη την γνώση και την εμπειρία μου να τη διδάξω και σε άλλα παιδιά. Επίσης αφορμή για να αποφασίσω το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν το γεγονός ότι στα τόσα χρόνια που λειτουργώ στο χώρο έχουν περάσει πολλά παιδιά τα οποία είχαν μια πολύ καλή πορεία είτε σαν εργαζόμενοι σε άλλα κομμωτήρια είτε κάνοντας δικές τους επιχειρήσεις».
Στη σχολή μπορούν να φοιτήσουν κορίτσια και αγόρια και όπως αναφέρει ο κ. Νταντανίδης δεν χρειάζεται να έχουν απολυτήριο λυκείου, όπως επίσης δεν μας ενδιαφέρει η ηλικία των συμμετεχόντων. Εξάλλου για αυτό και ονομάζεται Κέντρο Δια Βίου Μάθησης».

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος με το επάγγελμα είναι η αγάπη του για την κομμωτική τέχνη «Δεν χρειάζεται καν να έχει απολυτήριο λυκείου ούτε μας ενδιαφέρει η ηλικία του, για αυτό και ονομάζονται Κέντρα Δια Βίου Μάθησης».

Όραμα και φιλοσοφία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 1- SAKIS ACADEMY

Το όραμα και η φιλοσοφία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 1- SAKIS ACADEMY είναι τα παιδιά που θα αποφοιτούν να κατέχουν πλήρεις γνώσεις που θα αποτελούν σημαντικά εφόδια για μια καριέρα. «Θέλουμε οι σπουδαστές να γνωρίζουν από προσωπολοτία και χρωματομετρία. Στόχος μας δεν είναι απλά να κάνουν ένα καλό κούρεμα, αλλά αυτό να εναρμονίζεται με το πρόσωπο της πελάτισσας. Επίσης στόχος μας δεν είναι απλά να περνούν μια βαφή, αλλά το χρώμα να δένει αρμονικά με το σύνολο».

Πτυχία αναγνωρισμένα από το κράτος

Η Σχολή θα παρέχει πτυχία αναγνωρισμένα από το κράτος. «Η Σχολή είναι Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, όπως έχουν πλέον μετονομασθεί τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, είναι εγκεκριμένη από το κράτος και πιστοποιημένη από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προϊόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, δηλαδή από το νέο φορέα πιστοποίησης για την Δια Βίου εκπαίδευση. Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν σε κομμωτήριο, και, όπως ορίζει το Προεδρικό διάταγμα, μετά από παρέλευση δύο ετών μπορούν να ανοίξουν δικό τους κομμωτήριο, δηλαδή εφόσον συμπληρώσουν δύο χρόνια ένσημα, που είναι ο λιγότερος χρόνος με βάση την εμπειρία που έχω στο χώρο, ώστε να μπορέσουν να κάνουν κάτι δικό τους στη συνέχεια».

 

Εγκαίνια της ακαδημίας

Τα εγκαίνια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 1 – SAKIS ACADEMY θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 20:00 το βράδυ. Σημειωτέον ότι η Σχολή θα λειτουργήσει επί της Παρασίου 4, δίπλα από το κομμωτήριο, ενώ οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται καθημερινά από τις εννέα το πρωί έως και τις μία το μεσημέρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.