Σαμοθρακη: Τουριστικο ανοιγμα σε Τουρκια

Τουριστικοί πράκτορες influencers, bloggers και δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν το νησί με στόχο την προβολή του στη γειτονική χώρα

Αντιπροσωπία περίπου 10 ατόμων από τουριστικούς πράκτορες influencers, bloggers  και δημοσιογράφους από την Τουρκία θα επισκεφτούν το διάστημα 14-16 Ιουνίου το νησί της  Σαμοθράκης με στόχο την προβολή του στην γειτονική χώρα, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου η οποία και έγινε αποδεκτή .

Η επίσκεψη  διοργανώνεται από τον Δήμο του νησιού σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την ελληνική πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη.

Για την φιλοξενία της  αντιπροσωπείας τις  προηγούμενες ημέρες  ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Γ. Γλήνιας  μέσω  ανάρτησης  του  απεύθυνε  έκκληση προς τους επαγγελματίες  του νησιού ζητώντας προσφορές για διανυκτερεύσεις και γεύματα των  φιλοξενουμένων,  κάτι για το οποίο  όπως φάνηκε δεν υπήρχε  ιδιαίτερο μεγάλο  ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες, καθώς μόλις δεκαπέντε ανταποκρίθηκαν.

Όπως σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Γλήνιας, «υπάρχει μια εξέλιξη που για τα δεδομένα της Σαμοθράκης τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει αυτό το αίσθημα της συμμετοχής στην διεκδίκηση κάποιων πραγμάτων που αφορούν όλους μας. Υπάρχει ανταπόκριση ,δεν είναι μαζική θα ήθελα να είναι ακόμη περισσότεροι γιατί αυτό που θέλουμε να δείξουμε δεν είναι ακριβώς να μοιράσουμε το κόστος μιας τέτοιας επίσκεψης που είναι πάρα πολύ σημαντική για την σεζόν που έρχεται  αλλά και γενικότερα ,αλλά το να μάθουμε να συμμετέχουμε όλοι σε τέτοιου είδους προσπάθειες που μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερες και ακόμη πιο στοχευμένες στο μέλλον. Υπάρχουν στην ατζέντα μας ,αλλά χρειάζεται την συμμετοχή όλων μας.»

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί μέχρι σήμερα δεν υπήρχε επισκεψιμότητα στο νησί από  Τούρκους όπως συμβαίνει με Βούλγαρους και Ρουμάνους ο κ. Γλήνιας εξήγησε: «Βρεθήκαμε τρεις φορές σε έκθεση  τουρισμού στην γειτονική  χώρα και ενώ στην αρχή υπήρχε μια μικρή κίνηση προς το νησί μετά αυτή σταμάτησε απότομα λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στην συγκοινωνία ,λόγω της μικρής βίζας (για μια ημέρα). Σήμερα θέλουμε να μεταφέρουμε στην γειτονική χώρα ότι αυτά τα προβλήματα  έχουν ξεπεραστεί και για αυτό άλλωστε έγινε και αυτή η επαφή».

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε πως τα οφέλη  από αυτήν την επίσκεψη θα είναι πάρα πολλά, ενώ αναφερόμενος στο  τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  είπε πως το νησί είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες   καθώς οι  πληρότητες αγγίζουν περίπου το 80%. «Θα είναι ένα καλό τριήμερο που θα οριοθετήσει ουσιαστικά και την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν», κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.