Σ.Θυμικιωτης: Ο διαχωρισμος στην εστιαση θα φερει μονο διχασμο και κοινωνικη αναστατωση

Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας σχολιάζει το νέο τρόπο λειτουργίας της εστίασης

Την αγανάκτηση των επαγγελματιών, για το νέο τρόπο λειτουργίας της εστίασης και των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας από τις 15 Ιουλίου, μετέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας κ. Σπύρος Θυμικιώτης.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις ο κ. Θυμικιώτης αναφέρθηκε στα ηθικά ζητήματα που δημιουργούνται από τον διαχωρισμό των καταστημάτων, σε εμβολιασμένων και μη, κάνοντας μάλιστα λόγο για «κατάντια» του κλάδου.

«Χρόνια προσπαθούμε να αποβάλλουμε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού από τον χώρο μας και ερχόμαστε σήμερα σε μια πλευρά κοινωνικού ρατσισμού, που συνοψίζεται στο εμβολιασμένοι εναντίον μη εμβολιασμένων πελατών» εξήγησε ο ίδιος χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «τραγικές» και «λανθασμένες» αποφάσεις που «μόνο διχασμό και κοινωνική αναστάτωση θα έχουν σαν αποτέλεσμα».

Ο κ. Θυμικιώτης αναφέρθηκε στην παντελή έλλειψη πρότερης ενημέρωσης ή συζήτησης των κυβερνώντων με τους εκπροσώπους του κάδου επί του ζητήματος, τονίζοντας πως πλέον οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων «καλούμαστε να κάνουμε τους αστυνόμους μέσα στον ίδιο μας τον χώρο».

«Η εστίαση παραπαίει»

«Εν μέρει είναι λογικό από την άλλη είναι παράλογο» ανέφερε και συνέχισε επισημαίνοντας πως κλάδος αφήνεται «έρμαιο» σε νέους ελέγχους που μπορεί για τον οποιοδήποτε λόγο ελλιπούς ελέγχου να οδηγήσουν σε δυσβάσταχτα πρόστιμα. «Πέραν αυτού εμείς που κυνηγάμε να πιάσουμε τον έναν πελάτη που περπατάει στην πόλη, εμείς τώρα θα πρέπει να πούμε “είστε εμβολιασμένος, μπαίνεις στο μαγαζί μας, δεν είστε εμβολιασμένος μπαίνεις στο μεικτό μαγαζί”» ανέφερε υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από βασικότερα ζητήματα που σχετίζονται με την βιωσιμότητα του κλάδου.

«Η εστίαση παραπαίει, άνοιξε το ωράριο που ναι μεν είναι λογικό αλλά εμάς δεν μας αγγίζει γιατί ο κόσμος πλέον συνήθισε στα δεδομένα της καραντίνας και τώρα έρχεται αυτός ο διαχωρισμός που ευελπιστώ ότι θα καταλάβουν το λάθος τους, πρωτίστως για τους ανθρώπους και δευτερευόντως για τα μαγαζιά και θα γίνουν τροποποιήσεις» τόνισε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών εξήγησε πως η εστίαση μέχρι στιγμής κρατά στάση αναμονής για τα πάντα, υπογραμμίζοντας πως και οι ενισχύσεις δεν έχουν ακόμα δοθεί, για να επισημάνει ωστόσο πως το πρόβλημα έγκειται στην πρακτική του διαχωρισμού αυτή καθ’ αυτή. «Βλέπουμε μονάχα το θέμα των μαγαζιών και χάνουμε το θέμα της κοινωνίας, βλέπουμε το πώς θα εξελιχθεί ο τουρισμός, πώς θα εξελιχθεί η εστίαση και δεν λέμε για την κοινωνία ότι υπάρχει ένας λογικός, λόγω της κατάστασης, αναβρασμός που ειδικά σε μικρές κοινωνίες, που υπάρχουν και οι προσωπικές σχέσεις που χτίζεις με την πελατεία σου θα επηρεαστούν αν μπούμε στην διαδικασία να εφαρμόσουμε αυτά που ανακοινώθηκαν» κατέληξε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.