«Ρωμυλια»: Ο πρωτος ξενωνας της Ξυλαγανης ειναι ηδη επιτυχημενος

Είχε πληρότητα όλη τη θερινή περίοδο, ενώ οι επισκέψεις συνεχίζονται και τους φθινοπωρινούς μήνες

Πριν από μισό χρόνο περίπου ο παραδοσιακός ξενώνας «Ρωμυλία» άνοιξε τις πόρτες του στην Ξυλαγανή, αποτελώντας το πρώτο τουριστικό κατάλυμα του οικισμού, αποτέλεσμα του οράματος της κ. Λαμπρινής Παπαδοπούλου, και ήδη το ενδιαφέρον, αλλά και η ικανοποίηση των επισκεπτών δείχνει πως ικανοποίησε το κενό στην αγορά που υπήρχε.

Ο παραδοσιακός στην λογική, αλλά με σύγχρονες ανέσεις και παροχές ξενώνας, δημιουργήθηκε με το σκεπτικό πως η Ξυλαγανή θα μπορούσε να αποτελέσει γεωγραφικό κέντρο για τους επισκέπτες που θέλουν να εξερευνήσουν την γύρω περιοχή, συνδυάζοντας ορεινές διαδρομές με θάλασσα, την Μαρώνεια με το Αρχαίο Θέατρο, την Αρχαία Ζώνη της Μεσημβρίας, την Αρχαία Στρύμη, το Αρχοντικό Ταβανιώτη, αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο της Ξυλαγανής.

Ο Ξενώνας διαθέτει τρία ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, και δύο ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, συνολικής δυναμικότητας δώδεκα κλινών, παρέχοντας μια σειρά προτάσεις εξορμήσεων, γνωριμία με τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που παράγουν γνωστά τοπικά προϊόντα και άλλα.

Επιτυχημένο το πρώτο διάστημα

Το πρώτο καλοκαίρι πήγε πολύ καλά, σημείωσε, όπως και για όλη την περιοχή, με την προσέλευση να είναι σημαντική, ιδιαίτερα από τη Βουλγαρία.

Έτσι ο ξενώνας είχε πληρότητα 100% όλο το καλοκαίρι, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με την κίνηση να μειώνεται, αλλά να συνεχίζει να υπάρχει τόσο τον Οκτώβριο, όσο και τον Νοέμβριο.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών τους κατά αυτούς τους μήνες μάλιστα φαίνεται να εστιάζεται στον εναλλακτικό τουρισμό, που είτε ήρθαν για την παρατήρηση πουλιών, ή είναι φυσιολάτρες και ήρθαν για ψαροντούφεκο ή ψάρεμα, αλλά ακόμα και για τις παραλίες τον Νοέμβριο.

Ανάμεσα στους επισκέπτες από την αρχή της χρονιάς υπήρχαν Ρουμάνοι και Σλοβάκοι, αλλά κυρίως Βούλγαροι, οι περισσότεροι από τη Σόφια και τη Βάρνα, με τους επισκέπτες του φθινοπώρου να προέρχονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη Βουλγαρία.

Το θετικό είναι πως η ανταπόκριση για την φιλοξενία είναι πάρα πολύ καλή, και φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, κάτι που αποδίδει στο γεγονός ότι ο ξενώνας είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών.

«Πλέον η ποιότητα παρά η ποσότητα παίζει ρόλο», σημείωσε, αναφέροντας πως είχε επισκέπτες τον Ιούνιο, που επέστρεψαν τον Σεπτέμβρη, αλλά και επισκέπτες που ήρθαν «συστημένοι» από προηγούμενους φιλοξενούμενους.

Ενδιαφέρον και το χειμώνα και το καλοκαίρι

Όσο για την επόμενη χρονιά, ήδη βλέπουν ενδιαφέρον διαδικτυακά κυρίως για τον Αύγουστο, παρόλο που ακόμα δεν έχουν κρατήσεις, και ελπίζουν πως αυτό θα μεταφραστεί σε επισκέψεις.

Ήδη άλλωστε έχουν κρατήσεις τόσο για τον υπόλοιπο Νοέμβριο, ακόμα και για τον Ιανουάριο, κάτι που δείχνει πως η αρχική τους σκέψη, για τη δυναμική της περιοχής ως εναλλακτικός προορισμός ήταν ορθή, δικαιώνοντας ταυτόχρονα την πρόθεση τους να λειτουργήσουν σαν ξενώνας τεσσάρων εποχών, και όχι μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.