«Ρωμυλια»: Ο πρωτος ξενωνας της Ξυλαγανης ανοιγει τις πορτες του

Την Κυριακή 17 Απριλίου τα εγκαίνια του παραδοσιακού ξενώνα που ευελπιστεί να προσφέρει μια αναβαθμισμένη εμπειρία φιλοξενίας

Το τελευταίο βήμα ενός χρονοβόρου «ταξιδιού» που αφορά στην υλοποίηση μιας νέας επένδυσης αλλά και το πρώτο βήμα για την έναρξη λειτουργίας της επένδυσης αυτής, θα σημάνει την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου, με τα εγκαίνια λειτουργίας του παραδοσιακού ξενώνα «Ρωμυλία» στην Ξυλαγανή, του πρώτου τουριστικού καταλύματος του οικισμού, που ονειρεύτηκε και υλοποίησε μέσω του προγράμματος Leader η κ. Λαμπρινή Παπαδοπούλου.

Γέννημα θρέμμα Ξυλαγανιώτισσα η κ. Παπαδόπουλου μετά από επίμονη προσπάθεια μηνών και εκμεταλλευόμενη τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα Leader, κατάφερε να κάνει το όνειρο της δημιουργίας ενός ξεχωριστού μέρους διαμονής και φιλοξενίας στην Ξυλαγανή, και δη με χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις παραδόσεις της περιοχής, «παραδίδοντας» από την προσεχή Κυριακή και μετά, έναν παραδοσιακό μεν στην λογική, αλλά με σύγχρονες ανέσεις και παροχές ξενώνα, 12 συνολικά κλινών.

Όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 14 Απριλίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η ιδέα γεννήθηκε με το άκουσμα της έναρξης του προγράμματος. Έχοντας ζήσει όλη της την ζωή στην Ξυλαγανή η ίδια επιθυμούσε πάντα να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά εντός του οικισμού, γεγονός που έγινε πραγματικότητα, αναζητώντας τι είναι αυτό το οποίο έλειπε μέχρι σήμερα από τον οικισμό και το οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ανταγωνιστικά του χαρακτηριστικά όπως η γεωγραφική του θέση.

Προορισμός υψηλών προδιαγραφών

Όπως τόνισε η Ξυλαγανή αποτελεί γεωγραφικό κέντρο για κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να εξερευνήσει την γύρω περιοχή, καθώς σε κοντινές αποστάσεις συνδυάζει ορεινές διαδρομές με θάλασσα, την υπέροχη Μαρώνεια με το Αρχαίο Θέατρο, την Αρχαία Ζώνη της Μεσημβρίας, την Αρχαία Στρύμη, το Αρχοντικό Ταβανιώτη, αλλά και το «στολίδι» όπως το χαρακτήρισε της Ξυλαγανής, το Λαογραφικό της Μουσείο.

Εξ αρχής σκοπός της ήταν να δημιουργήσει έναν προορισμό υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος όμως αποτυπώνει όλη την παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα του οικισμού αλλά και τα δικά της προσωπικά βιώματα. Για τον λόγο αυτό επέλεξε όπως εξήγησε να δημιουργήσει έναν «παραδοσιακό» ξενώνα το όνομα του οποίου «Ρωμυλία» αποτελεί «ωδή» στην πατρίδα των προγόνων της, προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία.

Ο Ξενώνας «Ρωμυλία» ανοίγει τις πόρτες του την προσεχή Κυριακή, αποτελούμενος από τρία ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, και δύο ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, συνολικής δυναμικότητας δώδεκα κλινών, ωστόσο η επένδυση δεν περιορίζεται μόνο στην υποδομή. «Πέρα από τη διαμονή αυτό που είχα στο μυαλό μου εξ αρχής ήταν να αναδείξω γενικότερα την περιοχή σαν ένα προορισμό υψηλών προδιαγραφών. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισα να παρέχω συνδυαστικά με το κατάλυμα μια σειρά επιλογών που θα αφορά σε προτάσεις εξορμήσεων, με δικούς μου εξωτερικούς συνεργάτες, επιλογές γνωριμίας με τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που παράγουν γνωστά τοπικά προϊόντα, και πολλά άλλα όπως ξεναγήσεις σε υδροβιότοπους στην Ισμαρίδα και την Βιστωνίδα» ανέφερε η  κ. Παπαδοπούλου κάνοντας λόγο για ένα ολοκληρωμένο πακέτο φιλοξενίας.

Σαββατοκύριακα εκπαιδευτικών δράσεων σε συνεργασία με την παιδική βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο

Η ίδια διατελεί και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής, χάρη στην προσφορά και εθελοντική συμμετοχή των μελών του οποίου λειτούργησε μετά από χρόνια παύσης, η Εφηβική και Παιδική βιβλιοθήκη της Ξυλαγανής. Στο πλαίσιο αυτό όπως έκανε γνωστό η ίδια θα προσφέρονται επίσης και Σαββατοκύριακα με εκπαιδευτικές δράσεις για οικογένειες, που θα αξιοποιούν την ανοιχτή βιβλιοθήκη, όπου θα μπορούν κατόπιν συνεννόησης να υλοποιούνται προγράμματα, σε συνδυασμό και με το Λαογραφικό Μουσείο του οικισμού.

Ερωτηθείσα σε σχέση με τα συναισθήματά της για το τέλος ενός απαιτητικού «ταξιδιού» για την υλοποίηση της επένδυσης και μάλιστα σε εποχές οικονομικής ανασφάλειας η κ. Παπαδοπούλου εξήγησε πως σαφώς υπήρχαν δυσκολίες, ωστόσο στο πέρας του ενός έτους που απαιτήθηκε έως και τα προσεχή εγκαίνια, η ίδια δηλώνει δικαιωμένη από το αποτέλεσμα και ενθουσιασμένη για την συνέχεια.

«Στόχος μου είναι να συνδυάσω την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία ως προς της υπηρεσίες του τουρισμού, γεγονός που νομίζω ότι το έχω καταφέρει. Θα το δείτε εν καιρώ» ανέφερε η ίδια, στέλνοντας και το μήνυμα της επιμονής για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων του καθενός και της καθεμίας.

Γεγονός και οι πρώτες κρατήσεις

Κλείνοντας η ίδια απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στα εγκαίνια της Κυριακής, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά τις υπηρεσίες του Ξενώνα, για να γνωστοποιήσει επίσης πως ήδη υπάρχουν οι πρώτες κρατήσεις τόσο για το Πάσχα, όσο και για το προσεχές καλοκαίρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.