Ψηφισμα της ΕΝΠΕ για την ειδικη φορολογηση του τουριστικου κλαδου στα νησια του Αιγαιου

Την ανάγκη να προστατευθεί ο ελληνικός τουρισμός, ιδιαίτερα μάλιστα εν μέσω της πιο κρίσιμης περιόδου, από υπέρμετρους και χωρίς καμία οικονομική λογική νέους φόρους και τέλη, επισημαίνει σε ψήφισμά του το ΔΣ της ΕΝΠΕ, ζητώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη εφαρμογής όλων όσων διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ειδική φορολόγηση του τουριστικού κλάδου.
 
Εν μέσω της τουριστικής περιόδου είναι βέβαιη η βλάβη που θα επιφέρει στον ελληνικό τουρισμό η επιβολή νέων φόρων και τελών, όπως αυτοί που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στα ξενοδοχεία και τα καταστήματα του Αιγαίου, οι οποίοι το μόνο που θα πετύχουν είναι τη μείωση των κρατήσεων και τη συρρίκνωση του μοναδικού κλάδου που μπορεί σήμερα να δώσει οξυγόνο στην ελληνική οικονομία.
 
Οι προτάσεις αυτές εάν υιοθετηθούν θα οδηγήσουν τις επιχειρήσεις και συνολικά τις τοπικές κοινωνίες σε υποβάθμιση και καταστροφή.
 
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει από τη διαβούλευση τέτοιες προτάσεις.
 
Να χειριστεί με μεγάλη υπευθυνότητα την εμπιστοσύνη των πολιτών που σήμερα είναι ακόμα πιο ευαισθητοποιημένοι στα τοπικά προβλήματα των νησιών και της παραμεθορίου περιοχής που τυγχάνει και σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Πρέπει να γίνει κατανοητό πως για τα νησιά μας η μόνη πηγή επιβίωσης είναι ο τουρισμός με σημαντική συμβολή στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας.
 
Η τουριστική κίνηση ξεκίνησε, ας μην προσπαθήσει κανείς να συμβάλει στην ανακοπή του ρεύματος και να στρέψει τον τουρισμό της Ελλάδας στις ανταγωνίστριες χώρες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.