Προυπολογισμος 2023: Κατατιθεται σημερα στην Ολομελεια

Σήμερα το μεσημέρι, θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2023, από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εργασιών της Διάσκεψης των Προέδρων, η συζήτηση και η επεξεργασία του σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2023 στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα γίνει από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με τη ψήφισή του στις 17 Δεκεμβρίου.

Χρ. Σταϊκούρας: Ιστορικός ο νέος προϋπολογισμός

«Ιστορικό» χαρακτήρισε, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τον προϋπολογισμό του 2023 που κατατίθεται σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, καθώς όπως επισημαίνει «είναι ο πρώτος τα τελευταία 12 έτη που καταρτίζεται εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης ή ενισχυμένης εποπτείας, επισφραγίζοντας- με αυτόν τον τρόπο- την επιστροφή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα». Παράλληλα, ο νέος προϋπολογισμός θα σηματοδοτεί την επιστροφή της οικονομίας σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι «ένας προϋπολογισμός ο οποίος αναδεικνύει τις αντοχές και την αυξημένη ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια διαδοχικών κρίσεων, καταγράφει τη σταθερή, ισχυρή και βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της, καθώς και τη σημαντική- άνω των 5 μονάδων, σε σχέση με το 2019- υποχώρηση της ανεργίας, ενώ αποτυπώνει τις μεγάλες δυνατότητες και τις θετικές προοπτικές της χώρας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.