Προβλημα με τις πληρωμες του LEADER… ενεκα γραφειοκρατιας

Δ. Λουρίκας: «Το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέσα στον Ιούλιο»

Πρόβλημα έχει προκύψει από την καθυστέρηση στην πληρωμή των πιστοποιήσεων των επενδυτικών προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα του προγράμματος LEADER (CLLD).

Όπως περιγράφει ο κ. Δημήτρης Λουρίκας, διευθύνοντας σύμβουλος της Αναπτυξιακής Ροδόπης, αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, όλα ξεκίνησαν από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται αυτός που πιστοποιεί και παρακολουθεί ένα έργο, ο ίδιος φορέας να το αποπληρώνει.

Ακολούθησαν αλλαγές διαδικασιών, μέσω Υπουργικών και Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (άνω των 15 συνολικά), με σαφή προσδιορισμό ρόλων για την Αναπτυξιακή Ροδόπης (ΑΝ.ΡΟ.) και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος θα είναι ο νέος φορέας για την αποπληρωμή των πιστοποιήσεων, αλλαγές οι οποίες καθυστέρησαν τις διαδικασίες.

Απομένει έγκριση της απόφασης επικύρωσης από την Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος (ΕΔΠ), υπογραφή της Σύμβασης Διασφάλισης Επιπέδου Ποιότητας Υπηρεσιών & Ασφάλειας Πληροφοριών (Σ.Δ.Ε.Π.Υ.Α.Π.) με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αρχίζει η αποπληρωμή.

«Ως ΑΝ.ΡΟ. θεωρούμε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέσα στον Ιούλιο του τρέχοντος έτους για να αρχίσει η κανονική χρηματοδοτική ροή του προγράμματος» εκτιμά ο κ. Λουρίκας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.