Πρωτοβουλια επιστημονικων φορεων Καβαλας και Δραμας

Πρωτοβουλία ανέλαβαν επιστημονικοί σύλλογοι Καβάλας και Δράμας ώστε αν τεθεί φρένο στη διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μεγάλη διάσταση. Έτσι ίδρυσαν την αναπτυξιακή σύμπραξη: «Συνεπώς Περιφέρεια», η οποία υπέβαλε πρόταση στο έργο: «Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης για τη συγκράτηση των νέων επιστημόνων στην Περιφέρεια».

Πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα, η οποία απευθυνόταν στους νέους άνεργους επιστήμονες της περιοχής.

Το πρόγραμμα «Συνεπώς Περιφέρεια» θα προσφέρει γνώση και εμπειρία σε 124 νέους επιστήμονες των Π.Ε. Καβάλας και Δράμας, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητές τους για εξεύρεση εργασίας, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως στελέχη υφιστάμενων επιχειρήσεων, να ανασχεθεί το ρεύμα μετανάστευσής τους και να συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την παραμονή και την εργασία στον τόπο που ζούνε.

Το έργο απευθύνεται σε νέους άνεργους, που είναι εγγεγραμμένοι στο αντίστοιχο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας έως 34 ετών, που διαμένουν μόνιμα στις Π.Ε. Καβάλας και Δράμας, καθώς και σε νέους επιστήμονες (γιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους, φαρμακοποιούς, δικηγόρους, μηχανικούς).

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν επιμόρφωση, κατάρτιση και υποστήριξη, ανάλογα με το πρόγραμμα των δράσεων που καταρτίστηκε.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά συμμετοχής θα υποβάλλονται ιδιοχείρως, ή ταχυδρομικά, στους εταίρους της αναπτυξιακής σύμπραξης έως τις 12 Απριλίου 2013.

Οι εταίροι του προγράμματος είναι: Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μηχανικοί για την Κοινωνία» (ο συντονιστής εταίρος), το Τμήμα Αν. Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε., το Τμήμα Αν. Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., το Τμήμα Αν. Μακεδονίας του Ο.Ε.Ε. (Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Καβάλας-Δράμας, η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Καβάλας-Δράμας, οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Καβάλας-Δράμας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και το Κ.Ε.Κ. της Π.Ε. Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.