Πρωτος προυπολογισμος χωρις δανειακες υποχρεωσεις για το Δημο Κομοτηνης

Μηδενίζονται μέσα στο 2024 τα δάνεια που χρωστά ο Δήμος

Συνεχίζεται η έμφαση σε κοινωνική πολιτική, πολιτισμό και έργα

Θα μηδενιστούν, εντός του 2024, οι δανειακές οφειλές του Δήμου Κομοτηνής, όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έμφαση σε κοινωνική πολιτική, πολιτισμό και έργα.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο προϋπολογισμός εσόδων εξόδων είναι  ισοσκελισμένος, και ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν καταθέσει, αφού έλαβαν υπ’ όψη τις εισπράξεις από τα δημοτικά τέλη όπως αυτά εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και τα οποία παραμένουν στα ίδια επίπεδα, καθώς και τις απαλλαγές για τις ευάλωτες ομάδες.

Ο κ. Πολιτειάδης τόνισε πως ανταποκρίνεται στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, βασίζεται σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε πρωτότυπες, εξυπηρετεί βραχυχρόνιους στόχους και  είναι εναρμονισμένος μέσα σε ένα μακροχρόνιο στρατηγικό στόχο.

«Με τον προϋπολογισμό του 2024 επιλέγουμε για μια ακόμη χρονιά, τον δρόμο της ευθύνης και της συνέπειας, δίνοντας έμφαση στο αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής που ασκούμε» σημείωσε, τονίζοντας πως ο προϋπολογισμός του 2024 έχει και μια ιδιαιτερότητα, ότι είναι απαλλαγμένος από δανειακές υποχρεώσεις μιας και τους πρώτους μήνες του νέου έτους, τα δάνεια, που ταλαιπώρησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια το Δήμο, μηδενίζονται.

Στα 68,5 εκ ευρώ ο προϋπολογισμός

Συνοπτικά ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 68,5 εκ. ευρώ, μειωμένος ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της προγραμματικής περιόδου και την προετοιμασία για την νέα. Πρωταρχικός στόχος της διοίκησης, σύμφωνα με τον κ. Πολιτειάδη, είναι να καλύψει τις σταθερές δαπάνες του Δήμου, οι οποίες και διατηρούνται στα περσινά περίπου επίπεδα.

Επί του συνολικού ποσού των κονδυλίων του προϋπολογισμού, αν αφαιρεθούν οι  σταθερές δαπάνες (μισθοδοσία, ρεύμα, κρατήσεις, φορολογία κ.α.) στο υπόλοιπο προτεραιότητα είναι η κάλυψη των δαπανών των τριών στόχων που έχει θέσει η διοίκηση: η Κοινωνική Πολιτική, ο Πολιτισμός και τα Έργα καθημερινότητας και  αναπτυξιακού σχεδιασμού.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των κονδυλίων του προϋπολογισμού καταλήγει στην τοπική αγορά και έτσι ο Δήμος  μας, αποτελεί  τον μεγαλύτερο τοπικό οργανισμό που ενισχύει τις επιχειρήσεις του τόπου, πληρώνει χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις του ενισχύοντας τα εισοδήματα των Δημοτών του» κατέληξε.

Ναι από την αντιπολίτευση πλην ενός

Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πλην του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννη Λεβέντη, ο οποίος καταψήφισε τον προϋπολογισμό τονίζοντας πως ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της Κυβέρνησης, και δεν εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.