Πρωτια της Ελλαδας στη διασυνδεση του ΓΕΜΗ με την e-justice platform

Τα μητρώα επιχειρήσεων όλων των χωρών της ΕΕ σε μια πλατφόρμα

H Ελλάδα έκοψε το νήμα πρώτη στη διασύνδεση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) με την ενιαία πλατφόρμα Εμπορικής Δημοσιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (e-justice), αξιοποιώντας τις ευκαιρίες, που προσφέρει η Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με μείωση του διοικητικού φόρτου και αύξηση της ασφάλειας του δικαίου. Η χώρα μας πρωτοστάτησε και έχει διασυνδεθεί ήδη ενεργά από τις 8 Ιουνίου παρέχοντας, μέσω της πλατφόρμας, πληροφορίες για το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ μέχρι σήμερα έχουν διασυνδεθεί κι άλλα 14 κράτη-μέλη της ΕΕ.
 
Στη νέα αυτή πλατφόρμα ενιαίας και αδιαίρετης εμπορικής δημοσιότητας, διασυνδέονται τα μητρώα επιχειρήσεων όλων των χωρών της ΕΕ και δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης βασικών πληροφοριών για τις εγγεγραμμένες εταιρείες σε κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ.
 
Η αναζήτηση των στοιχείων μιας εταιρείας στο e-justice πραγματοποιείται είτε με την επωνυμία της εταιρείας, είτε με τον αριθμό μητρώου εγγραφής της στο εμπορικό μητρώο της χώρας προέλευσης (για την Ελλάδα, ο 12ψήφιος αριθμός ΓΕΜΗ) συνοδευόμενο από το πρόθεμα της χώρας (EL GEMI για τις ελληνικές επιχειρήσεις).
 
Ο διαθέσιμος σύνδεσμος για την αναζήτηση των πληροφοριών αναφορικά με την εμπορική δημοσιότητα είναι: e-justice.europa.eu

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.