Πρωτια της ΔΑΚΕ στις εκλογες του ΓΕΩΤΕΕ Θρακης

Κερδήθηκαν τα στοιχήματα της αυξημένης συμμετοχής και της ανάδειξης νέων προσώπων σύμφωνα με τον Τριαντάφυλλο Παπαδάκη

Πάγιο το αίτημα για περίοδο «χάριτος» σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ

Με ποσοστό 60,28% σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και 56,26% σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε εκ νέου πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές του παραρτήματος Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου.

Αν και για την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων απαιτείται και η επικύρωση αυτών από την κεντρική εφορευτική επιτροπή, το αποτέλεσμα της απόλυτης πλειοψηφίας ωστόσο είναι γεγονός, όπως εξήγησε ο πρώην πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης και μέλος της ΔΑΚΕ κ. Τριαντάφυλλος Παπαδάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, 14 Δεκεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης ο ίδιος έκανε λόγο για «δικαίωση της προσπάθειας» που κατέβαλε η προηγούμενη διοίκηση του παραρτήματος υπογραμμίζοντας την δύναμη που εμπεριέχει σε επίπεδο εκπροσώπησης σε ένα όργανο όπως το ΓΕΩΤΕΕ που λόγω και του συμβουλευτικού χαρακτήρα του «οφείλει να έχει δυνατή φωνή και να μπορεί να επηρεάσει και αποφάσεις διοικούντων και αποφάσεις κοινής γνώμης, υπό την έννοια της διάχυσης της γνώσης προς τα έξω».

Για τον ίδιο το πρώτο μεγάλο στοίχημα των εκλογών, που κερδήθηκε είναι άλλωστε αυτό της αυξημένης συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, γεγονός που δίνει όπως τόνισε «αξία στο παραγόμενο έργο» και δευτερευόντως η ανανέωση προσώπων, και ηλικιακή, καθώς από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται έξι αντιπρόσωποι οι τρεις εκ των οποίων είναι άνθρωποι κάτω των 30 ετών και νέα πρόσωπα στην διοίκηση.

Ως προς τα επόμενα στάδια της διαδικασίας ο ίδιος εξήγησε πως μένει τα αποτελέσματα αυτά να οριστικοποιηθούν από την κεντρική εφορευτική επιτροπή και ακολούθως να συνεδριάσουν όσοι εκλέγονται για την κατανομή των αξιωμάτων.

Περίοδο προσαρμογής δίχως ποινές για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης ο κ.Παπαδάκης εξήγησε πως κυρίαρχο θέμα είναι η νέα ΚΑΠ, εμμένοντας στην ανάγκη έκδοσης των εγκυκλίων και των εφαρμοστικών αποφάσεων, ώστε να γίνουν κατανοητά τα όσα αυτή προβλέπει, για να τονίσει ωστόσο πως κρίνεται απαραίτητο το να δοθεί ένας χρόνος «χαριστικής» περιόδου σε ό,τι αφορά τις ποινές επί της μη εφαρμογής συγκεκριμένων κανονισμών, δεδομένου ότι οι αλλαγές είναι πολλές και το σύνολο των παραμέτρων δεν έχουν ακόμα διαχυθεί ως γνώση στους αγρότες.

«Ο πρώτος χρόνος δεν θα πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά να υπάρχει ένα περιθώριο, πέραν των διαπιστωμένων απατών που θα τιμωρούνται» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως το αίτημα αυτό έχει κατατεθεί και στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει κατανόηση και θα βρεθεί η σωστή φόρμουλα ώστε «να μπορέσει ο αγρότης να ανασάνει».

Επιπλέον μοριοδότηση για την σταβλισμένη κτηνοτροφία

«Στόχευση του ΓΕΩΤΕΕ είναι να δώσει την πληροφορία στους αγρότες και στους  συναδέλφους γεωτεχνικούς, να προστατέψει το ακαθάριστο εθνικό προϊόν του τόπου, αυξάνοντάς το, είτε μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, είτε μέσω υδάτινων πόρων με μικρά φράγματα σε περιοχές που είναι ξερικά τα χωράφια και επίσης θέλει να σώσει την κτηνοτροφία που αυτή τη στιγμή ασθμαίνει» εξήγησε για να προσθέσει πως ειδικά στο θέμα της κτηνοτροφίας επιδιώκει την επιπλέον μοριοδότηση της σταβλισμένης κτηνοτροφίας δια μέσου των σχεδίων βελτίωσης, γιατί εκεί είναι  το μέλλον. Όπως τόνισε ως «μόνη διέξοδο για να υπάρχει κτηνοτροφία, κρέας και γάλα φτηνό για τον καταναλωτή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.