Προταση στο νεο Leader Αλιειας για την Αλιευτικη Ζωνη της ΑΜΘ

Μετά από συνεργασία των Αναπτυξιακών Καβάλας, Ροδόπης-Ξάνθης και Έβρου

Επιτυχώς κατατέθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2023 ο φάκελος της πρότασης σχετικά με την πρόσκληση για το νέο LEADER Αλιείας 2021-2027 που  αφορά την Αλιευτική Ζώνη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πρόταση κατατέθηκε από κοινού σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Καβάλας (επικεφαλής φορέας), την Αναπτυξιακή Ροδόπης και την Δημοσυνεταιριστική Έβρου. Οι τρεις εταιρείες αποτελούν τις Ομάδες Τοπικής Δράσης του Τοπικού Προγράμματος.

Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) της Προτεραιότητας 3, «Προώθηση μιας βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας σε παράκτιες, νησιωτικές και εσωτερικές περιοχές και προαγωγή της ανάπτυξης κοινοτήτων αλιείας & υδατοκαλλιέργειας» του προγράμματος «Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια & Θάλασσα 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ).

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης μαζί με τις συνεργαζόμενες Αναπτυξιακές εργάστηκαν πυρετωδώς για την διαμόρφωση του φακέλου και ως προς την προτεινόμενη στρατηγική συνεργάστηκαν με τους τοπικούς φορείς σε όλη την προτεινόμενη ζώνη των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Προς αυτόν τον σκοπό είχαν διαβουλεύσεις εξ αποστάσεως και δια ζώσης με τοπικούς φορείς.

Ο βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της ελκυστικότητας της παράκτιας, νησιωτικής ζώνης και εσωτερικών υδάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Επίσης σημαντικοί στόχοι είναι η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, η αξιοποίηση φυσικών πόρων και η ανάπτυξη ανθεκτικών επιχειρήσεων στους τομείς της γαλάζιας οικονομίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.