Προσπαθειες για ταυτοποιηση του μελιου απο τον ορεινο ογκο Ροδοπης

Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Ροδόπης «Το Κεντρί»: «Σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και προώθησης του συγκεκριμένου παραγόμενου μελιού»

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Ροδόπης «Το Κεντρί» χαιρετίζει την πρόταση που έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης της Μελισσοκομίας στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και ταυτοποίηση του παραγόμενου μελιού».

Όπως σημειώνει σε επιστολή του προς τον αρμόδιο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αργύρη Πατακάκη «η δράση αυτή που αφορά στην ταυτοποίηση του παραγόμενου μελιού της Ροδόπης, είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και προώθησης του συγκεκριμένου παραγόμενου μελιού στην περιοχή μας».

Παράλληλα καταθέτει την πεποίθησή του πως «με τις κατάλληλες πρακτικές από πλευράς της Περιφέρειας, τόσο η δράση αυτή όσο και παρόμοιες δράσεις μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά τους παραγωγούς και τον κλάδο της μελισσοκομίας που τα τελευταία χρόνια πλήττεται τόσο από την κλιματική αλλαγή όσο και από την οικονομική κρίση και την αύξηση του κόστους παραγωγής».

«Θεωρούμε δεδομένο ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται δίπλα στους μελισσοκόμους και σας δηλώνουμε ότι θα βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας, με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη και ολοκλήρωση της δράσης» τονίζει ο Σύλλογος κλείνοντας την επιστολή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.