Προσωρινη λυση για τους εργαζομενους του Καθετου Αξονα

Σε στάση αναμονής βρίσκονται πλέον οι εργαζόμενοι της «Ιόνιος Κατασκευαστική», που εργάζονται στην κατασκευή του καθέτου άξονα Κομοτηνής-Νυμφαίας-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα. Από τη συνάντηση, που είχαν χθες με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη της «Ιόνιος», κ. Γιάννη Μαρούλη, προέκυψε η δέσμευση του τελευταίου να καταβληθεί μέχρι αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, στους εργαζομένους ένας από τους 7 μισθούς, που τους οφείλονται συνολικά, μαζί με το δώρο του Πάσχα. Ο κ. Μαρούλης επικαλέστηκε την οικονομική δυσπραγία και την έλλειψη ρευστότητας ως λόγους για την καθυστέρηση της πληρωμής των εργαζομένων και αρκέστηκε να αναλάβει προς το παρόν μόνο τις παραπάνω δεσμεύσεις.

Πρωτοβουλία Γιαννακίδη για συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, μαζί με τους βουλευτές

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, κ. Άρης Γιαννακίδης, δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε αμέσως μετά από το Πάσχα, μαζί με τους βουλευτές του νομού μας, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Θάνο Μωραΐτη, για να συζητηθεί το θέμα των χρηματοδοτήσεων του έργου, που εξαρτά άμεσα και την τύχη της πληρωμής των 63 εργαζόμενων. Λογική χαρακτήρισε την κίνησή τους να απέχουν από την εργασία τους, δεδομένου ότι έχουν να πληρωθούν εδώ και 7 μήνες. «Εμείς έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τους εργαζομένους», τόνισε, «και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο να πιέσουμε για να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις».

Περιμένουν να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της εταιρίας

Οι εργαζόμενοι, πάντως, αποδέχτηκαν την προσωρινή λύση, που προτάθηκε από τον ιδιοκτήτη της «Ιόνιος», και περιμένουν η καταβολή του ενός μισθού και του δώρου να γίνουν πράξη, αλλά και να δοθεί μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημά τους την επόμενη εβδομάδα. Απέχοντας ήδη για μια εβδομάδα από την εργασία τους, μετά από τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη αποφάσισαν να μην επιστρέψουν ούτε χθες ούτε σήμερα. Αναλόγως την εξέλιξη στο επίμαχο ζήτημα, θα κρίνουν και θα αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στη συνέχεια μετά από τις επικείμενες διακοπές για το Πάσχα.

 

Άρης Γιαννακίδης «Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα»

Θα εξαρτηθεί από την επικειμένη συνάντηση με το Θάνο Μωραΐτη

Με αφορμή το παραπάνω ζήτημα, ο περιφερειάρχης σχολίασε και την εξέλιξη του έργου του κάθετου άξονα. «Σαφές χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να προκύψει», παραδέχτηκε, «δεν μπορεί κανείς αξιόπιστα να δεσμευτεί, γιατί θα εκτεθεί». «Πέρα από το απρόσμενο πρόβλημα με την κατολίσθηση», σημείωσε, «εμφανίστηκε τώρα και η λεγόμενη στάση πληρωμών στους εργαζόμενους». Για να προσδιοριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, όπως επισήμανε, πρέπει να εξεταστεί πρότερα στη συνάντηση που θα γίνει με τον κ. Μωραΐτη ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.