Προσληψεις 38 ατομων στο Νομικο Συμβουλιο του Κρατους

Με διαγωνισμό η επιλογή

Η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση 38 κενών οργανικών θέσεων Δικαστικών Πληρεξουσίων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, οι οποίοι θα διοριστούν με τον βαθμό του Δόκιμου Δικαστικού Πληρεξούσιου.

Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, με βάση το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από την Επιτροπή Διαγωνισμού, το οποίο θα τοιχοκολληθεί τρεις (3) ημέρες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού στο κατάστημα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (https://www.nsk.gr).

Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι: i) Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 37 του ν. 4831/2021, α) έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή είναι ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον αυτό προβλέπεται από ειδικό νόμο, β) ήταν ή είναι δικηγόροι ή είναι δικαστικοί λειτουργοί, γ) έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους, όπως αποδεικνύεται κατά τα οριζόμενα στις παρ. 2 και 3 του άρθρου 37 του ν. 4831/2021, δ) έχουν άριστη γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας, που αποδεικνύεται σύμφωνα με το άρθρο 10 του π.δ. 85/2022 (Α΄ 232) και ii) στο πρόσωπό τους δεν συντρέχει κώλυμα από τα αναφερόμενα στο άρθρο 38 του ν. 4831/2021.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής πύλης e-υπηρεσίες (https://www.nsk.gr/web/nsk/e-services) της ιστοσελίδας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έως τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό. Η σύνδεση στην ανωτέρω πλατφόρμα και η ταυτοποίηση των υποψηφίων γίνεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), με τη χρήση προσωπικών κωδικών taxisnet.

Info

Αναλυτικά η προκήρυξη βρίσκεται εδώ:

https://www.nsk.gr/web/nsk/diagonismoi/-/asset_publisher/VIaToxrCSSRX/content/diagonismos-2023-2024-gia-ten-plerose-38-kenon-organikon-theseon-dokimon-dikastikon-plerexousion-sto-n-s-k-?_101_INSTANCE_VIaToxrCSSRX_redirect=%2Fweb%2Fnsk%2Fdiagonismoi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.