Προσκληση απο την ΕΛΣΤΑΤ για εγγραφη στο Μητρωο Ιδιωτων Συνεργατων

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καλεί τους ενδιαφερομένους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών η ΕΛΣΤΑΤ. Η προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ισχύσει για οκτώ μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο 2017. 

Δικαίωμα υποβολής 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ένταξη στο Μητρώο ΙΣ έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας 18 έως 67 ετών. 

Το έργο των Ιδιωτών Συνεργατών 

Οι Ιδιώτες Συνεργάτες χρησιμοποιούνται για την διενέργεια στατιστικών ερευνών και απογραφών.
 
Ειδικότερα το έργο του Ιδιώτη Συνεργάτη περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή και συμπλήρωση στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια. Η υγεία, η προσωπικότητα, η φυσική καταλληλότητα και η γνώση της Ελληνικής γλώσσας πρέπει να επιτρέπουν στους ΙΣ την ανταπόκρισή τους στις ανάγκες της κάθε έρευνας, δεδομένου ότι απαιτούνται για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων πολλαπλές μετακινήσεις, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις με τους υπεύθυνους αυτών. 

Τα δικαιολογητικά 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαθέτουν και όταν τους ζητηθεί, να υποβάλουν αποκλειστικά εντός τριών εργασίμων ημερών επί ποινή αποκλεισμού, από την ημερομηνία ειδοποίησης για ανάθεση εργασίας, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 
1) Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο της σελίδας του διαβατηρίου, όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου.
2) Βεβαίωση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και Δ.Ο.Υ που ανήκουν.
3) Αντίγραφο Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
4) Φωτοαντίγραφο σελίδας βιβλιαρίου ή καρτέλας Τραπέζης, στην οποία να φαίνεται ότι ο ενδιαφερόμενος είναι ο πρώτος δικαιούχος του λογαριασμού.
5) Δύο πρόσφατες φωτογραφίες.
Επίσης, πρέπει να διαθέτουν όσα από τα ακόλουθα δικαιολογητικά έχουν επικαλεστεί με την αίτησή τους όπως:
6) Τίτλους σπουδών (για τίτλους Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, αποκτηθέντες στην αλλοδαπή, απαιτείται πράξη αναγνώρισης από το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ και νυν ΔΟΑΤΑΠ ή το ΙΤΕ αντίστοιχα).
7) Βεβαίωση σπουδών (για τους φοιτητές/τριες).
8) Στην περίπτωση που διαθέτουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών: Βεβαίωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου επιτηδευματία ως ερευνητής ή επέκτασης άλλης προϋπάρχουσας δραστηριότητας στη συγκεκριμένη ειδικότητα.
9) Στην περίπτωση που δεν διαθέτουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών: Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986: (α) ότι δεν υπόκεινται στις διατάξεις του Ν.4308/2014 σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του άρθρου 39 του ιδίου Νόμου και (β) ότι γνωρίζουν ότι το συνολικό ετήσιο ποσό που μπορούν να λάβουν (όπως προβλέπεται από το παραπάνω άρθρο), είτε από την ΕΛΣΤΑΤ είτε από αλλού, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ.
10) Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας, τουλάχιστον επιπέδου Β1 για υποψήφιους που δηλώνουν ότι δεν κατέχουν τίτλο σπουδών από την Ελλάδα
 
Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από τους υποψήφιους Ιδιώτες Συνεργάτες αυτοπροσώπως.
 
Info
Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.statistics.gr, στην κεντρική σελίδα του Portal, θεματική ενότητα ΕΛΣΤΑΤ, ένδειξη «Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ».
Επίσης, για απευθείας πρόσβαση, η διεύθυνση URL είναι η: https://circa.statistics.gr/pls/htmldb/f?p=472000:5558

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.