Προσφυγη στα δικαστηρια ετοιμαζουν οι εργαζομενοι της Αποκεντρωμενης

Με ένα βαρύ «κατηγορώ» εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Αθανάσιου Καρούντζου, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προαναγγέλλει προσφυγή στα δικαστήρια για να καταπέσουν τα αντισυνταγματικά μέτρα της κυβέρνησης. Τη συμπαράστασή της στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης δηλώνει και η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ νομού Ροδόπης.

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος «Εδώ και χρόνια δυσφημούν το δημόσιο τομέα κι έρχονται σήμερα να προβούν σε στυγνούς αποκεφαλισμούς, στη λογική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι»»

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χθες στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ στην Κομοτηνή, ο πάρεδρος των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης, κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, επιτέθηκε στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών υπογραμμίζοντας ότι «εδώ και χρόνια δυσφημούν το δημόσιο τομέα, φόρτωσαν στους δημόσιους υπαλλήλους όλα τα δεινά της χώρας κι έρχονται σήμερα να προβούν σε στυγνούς αποκεφαλισμούς, στη λογική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι»». Επικαλούμενος μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών του 2011, υποστήριξε ότι το δημοσιονομικό κόστος του ελληνικού δημοσίου ήταν στα επίπεδα του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε, ενώ με τις περικοπές που ακολούθησαν, σήμερα έχουμε τον πιο φθηνό δημόσιο τομέα στην Ευρώπη. Προφανώς ο στόχος των κυβερνήσεων, όπως επισήμανε, «δεν είναι η ορθολογική αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά ο παραδειγματικός αποκεφαλισμός». Με τα νέα μέτρα, κατά τον ίδιο, «καταργείται έμμεσα η μονιμότητα και καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας».

«Νέες πρακτικές καταστολής των αγώνων μας»

Ειδική μνεία έκανε για τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κομοτηνή, όπου παρενέβη εισαγγελέας και οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να αποσταλούν τα στοιχεία για τις διαθεσιμότητες στην Αθήνα. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για «νέες πρακτικές καταστολής των αγώνων μας», καυτηριάζοντας την εντολή του γ.γ. της Αποκεντρωμένης να παρέμβει η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας, «ενώ η προϊσταμένη μας είχε δηλώσει ότι απεργούσε», όπως επισήμανε. Αυτό συνέβη με εκβιασμό της προϊσταμένης, υποστήριξε, «ότι αν δεν υπακούσει, την άλλη μέρα μπαίνει σε αργία». Κι αυτό μάλιστα, «σε μια απεργία που είχε κηρυχθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες». Το ζήτημα, κατά τον ίδιο, είναι πολιτικό, ταξικό και πατριωτικό και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να ενεργοποιηθούν, προβλέποντας ότι παρόμοιες θα είναι οι πρακτικές της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, κάθε φορά που θα επιχειρεί να εφαρμόσει νέα επώδυνα μέτρα. Τέλος κατήγγειλε τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Καρούντζο, «που εκτέλεσε στο ακέραιο τις εντολές της κυβέρνησης, χωρίς καμιά δημοκρατική ευαισθησία, χωρίς κανένα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Από εδώ και πέρα συντονιζόμαστε κατά νομό και σε περιφερειακό επίπεδο, με ανάδειξη του ρόλου της δημόσιας διοίκησης»

Κλείνοντας τόνισε ότι «από εδώ και πέρα συντονιζόμαστε κατά νομό και σε περιφερειακό επίπεδο, με ανάδειξη του ρόλου της δημόσιας διοίκησης, για να αναδειχθεί ότι σκοπός είναι να διαλυθεί το κοινωνικό κράτος και οι υπηρεσίες αυτές να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να κερδοσκοπούν πάλι εις βάρος του λαού». «Επιπλέον θα παλέψουμε για τη νομική ανατροπή των αντισυνταγματικών διατάξεων», επισήμανε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.