Προσελκυσαν το ενδιαφερον τα προιοντα της ΑΜΘ στην εκθεση γευσεων στο Μετρο Αθηνων

Σίμος Δαλκυριάδης: «Οι παραγωγοί της Περιφέρειας να βγουν από τα στεγανά της και να μπουν στη μεγάλη αγορά, που την έχουν ανάγκη»

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού της Αθήνας για τα προϊόντα που εκτίθενται στην 2η Έκθεση «Μοναδικές Γεύσεις από  την Ανατολική Μακεδονία και  Θράκη» που ξεκίνησε την Τετάρτη 10 και συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου στο σταθμό του Συντάγματος του Μετρό, τονίζει ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πώλησης τοπικών προϊόντων “eKom” κ. Σίμος Δαλκυριάδης.

Ο κ. Δαλκυριάδης και η επιχείρησή του βρέθηκαν για δεύτερη χρονιά στην έκθεση, διαπιστώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των Αθηναίων για τα προϊόντα της περιοχής μας, καταθέτοντας την ανωτερότητά τους απέναντι σε αυτά που συνήθως βρίσκουν στην πόλη τους, κάτι που ο κ. Δαλκυριάδης θεωρεί πως μπορεί να μεταφραστεί σε πωλήσεις για τους παραγωγούς μας.

«Να μάθει ο κόσμος τι παράγουμε στην Περιφέρεια»

Και φέτος, όπως και πέρυσι, ο κ. Δαλκυριάδης θεωρεί πως η παρουσία στο σταθμό του Συντάγματος ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να  οργανώσουν τα επιμελητήρια της Περιφέρειας, μεταφέροντας τα προϊόντα της ΑΜΘ στο κέντρο της αγοράς, δηλαδή στην Αθήνα. «Να μάθει ο κόσμος τι παράγουμε στην Περιφέρεια, και να  μπει στη διαδικασία  να το καταναλώνει και να το ζητά,  με απώτερο σκοπό οι παραγωγοί της Περιφέρειας να  βγουν από τα στεγανά της και να μπουν στη μεγάλη  αγορά, που την έχουν  ανάγκη» σημείωσε, ιδιαίτερα τη στιγμή που τα προϊόντα αυτά είναι πολύ ανώτερα από αυτά που καταναλώνονται στο κέντρο.

Το ενδιαφέρον φέτος είναι πάρα πολύ  μεγάλο,  και έχει ξεπεράσει όχι μόνο την περυσινή διοργάνωση, που είχε γίνει σε μια δύσκολη συγκυρία αλλά και τις όποιες προσδοκίες. «Έρχεται  συνεχώς  κόσμος. Το καλό είναι ότι, όσον αφορά τα τοπικά προϊόντα της  Ροδόπης, πολύ μεγάλο  ποσοστό τα γνωρίζει, και επειδή δεν μπορεί  να τα βρει  στην Αθήνα, έρχεται και τα καταναλώνει από την έκθεση» ανέφερε.

Το ενδιαφέρον για τα  προϊόντα συνεχίστηκε και μετά την επίσκεψη στην έκθεση, τόσο από ιδιώτες όσο και από εμπόρους, με τον κ. Δαλκυριάδη να σημειώνει πως μόνο στην δική τους επιχείρηση, δέχτηκαν περίπου 1700 «χτυπήματα» σε ένα  τετράωρο, με τον κόσμο να αναζητά και άλλα προϊόντα.

Απαραίτητη η συνέχιση της πρωτοβουλίας

Δυστυχώς το ενδιαφέρον από πλευράς επαγγελματιών της περιοχής μας δεν ήταν τόσο μεγάλο, σύμφωνα με τον κ. Δαλκυριάδη, που σημείωσε πως σαν επιχείρηση πήραν περισσότερο χώρο, και βρέθηκαν εκεί με 22 συνεργάτες, μιας και έχουν την πολυτέλεια να κατεβάζουν πολλούς παραγωγούς και μεγάλη γκάμα προϊόντων.

Είναι βέβαια γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο, λόγω εξόδων, να βρεθούν στην έκθεση μεμονωμένοι επιχειρηματίες με ένα μόνο προϊόν, σημειώνοντας παρόλα αυτά πως παρά τη δυσκολία της μετακίνησης, η παρουσία στην έκθεση αυτή αξίζει τον κόπο. 

Από τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων εξέφρασαν την πρόθεση αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός, θεωρεί πως θα δοθεί η δυνατότητα στο μέλλον σε όλο και περισσότερους επαγγελματίες να την αγκαλιάσουν, όπως και πρέπει να γίνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.