Προκηρυξη του ΕΟΔΥ για στελεχωση με Γιατρους και Ψυχολογους των Δομων Φιλοξενιας Προσφυγων και Μεταναστων

Οι θέσεις για την περιοχή
Προκήρυξη εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη σύναψη συμβάσεων έργου με 63 Ιατρούς και 6 ψυχολόγους.
 
Συγκεκριμένα, το επιστημονικό προσωπικό θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών (ΚΦΠΜ), καθώς και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).
 
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ την Παρασκευή (17 Ιανουαρίου) και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι δέκα ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.
 

Οι θέσεις

 
Σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων για την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης προβλέπονται οι εξής θέσεις:
 
ΚΥΤ Έβρου: Δύο ΠΕ Ιατροί, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας. Ελλείψει αυτών δύνανται να καλυφθούν οι θέσεις από ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων και ελλείψει αυτών από ιατρούς άνευ ειδικότητας (ΚΩΔ. Α1). Ένας ΠΕ Ιατρός, ειδικότητας Παιδιατρικής. Ελλείψει αυτού δύναται να καλυφθεί η θέση από ιατρό λοιπών ειδικοτήτων και ελλείψει αυτού από ιατρό άνευ ειδικότητας (ΚΩΔ. Α1). 
Λοιπές δομές φιλοξενίας: Έξι ΠΕ Ιατροί, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας. Ελλείψει αυτών δύνανται να καλυφθούν οι θέσεις από ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων και ελλείψει αυτών από ιατρούς άνευ ειδικότητας (ΚΩΔ. Α1). Τέσσερις ΠΕ Ιατροί, ειδικότητας Παιδιατρικής. Ελλείψει αυτών δύνανται να καλυφθούν οι θέσεις από ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων και ελλείψει αυτών από ιατρούς άνευ ειδικότητας (ΚΩΔ. Α1). Ένας ΠΕ Ιατρός, ειδικότητας Ψυχιατρικής. Ελλείψει αυτού δύναται να καλυφθεί η θέση από ιατρό λοιπών ειδικοτήτων και ελλείψει αυτού από ιατρό άνευ ειδικότητας (ΚΩΔ. Α1). Ένας Ψυχολόγος, ΠΕ Ψυχολόγων (ΚΩΔ. Α3).
 

Τα προσόντα

 
Σύμφωνα με την προκήρυξη οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τα εξής απαιτούμενα προσόντα:
 
Για τις θέσεις ΠΕ Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων ανάλογα με τα κριτήρια της προς κάλυψη θέση: α) Πτυχίο ή δίπλωμα Ιατρικής της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής. β) Άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος. γ) Τίτλος ιατρικής ειδικότητας. δ) Βεβαίωση εκπλήρωσης υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ή νόμιμης απαλλαγής. ε) Βεβαίωση εγγραφής μέλους Ιατρικού συλλόγου. 
Για τις θέσεις ΠΕ Ψυχολόγων: α) Πτυχίο ή δίπλωμα Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου ή Βεβαίωση ότι πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου.
 

Υποβολή αιτήσεων

 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (σε κλειστό φάκελο) είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη Γραμματεία του Ε.Ο.Δ.Υ., Αγράφων 3-5, Μαρούσι, Τ.Κ 15123. Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς, το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
 

Info
 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ολόκληρη την προκήρυξη εδώ
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.